U gradskom derbiju 15. kola ABA Lige Cibosi idu u susjedstvo kod Cedevite.

Vukovi su u prvom dijelu sezone pobjedili Vitamine rezultatom 78-75, pobjedu su odnijeli zatim i u domaćoj ligi pa se svakako nadaju održati taj savršeni skor ove sezone.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Čeka nas vrlo teška utakmica, znamo o kakvom je protivniku riječ. U dugom su nizu bez poraza u ABA Ligi i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Mi imamo određenih problema, upitan je nastup Marka Ljubičić koji cijeli tjedan nije trenirao niti je igrao Kup utakmicu tako da smo praktički bez njega i Uljarevića koji je otišao. Dobili smo Roka Rogića na jedinici koji još nije pohvatao sistem tako da ćemo tu biti znatno oslabljeni. Međutim, s druge strane, nadam se da će ovi igrači koji budu u rosteru dati sve od sebe da odigramo jednu dobru utakmicu a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo.”

Igor Marić, igrač Cibone:

”Nadam se da nas očekuje jedan dobar derbi, dobra utakmica. Moram reći da smo se u zadnje vrijeme dosta digli kroz trening i utakmice. Dolaskom Rogića i Pilepića imamo veću rotaciju i igramo sve bolje i bolje. Respektiramo Cedevitu ali mislim da imamo svoju šansu i uz dobru igru, koncentriranih 40 minuta, borbenost, veliku energiju, nadam se da možemo izvući pozitivan kraj.”

Utakmica se igra u Domu sportova u subotu, 12.01. u 21.00 sati s prijenosom na Areni sport 1.