U 11. kolu ABA Lige košarkaši Cibone odnijeli su veliku pobjedu protiv drugoplasirane Budućnosti VOLI rezultatom 83-77.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Ne volim previše hvaliti igrače ali ovo je po ko zna koji put pobjeda tima, vrhunskih momaka koji igraju jedan za drugog i tako možemo sa svakim igrati. Mi smo vjerovali u pobjedu, pokušali smo taj nadomjestiti taj hendikep koji smo imali po tablom, forsirati malo bržu igru sa dvije četvorke i uspjeli smo protivnika natjerati da on pusti petorku, što je nama odgovaralo i u tom momentu mi smo jednostavno bili bolji, brži, prodorniji. Pobjeda tima i svaka im čast.”

Marko Ljubičić, igrač Cibone:

”Jako velika pobjeda za nas. Čuo sam da Cibona nije dobila Budućnost 5 godina i mislim da je to jedna izuzetna stvar. Ono što bi istakao je mentalna priprema od strane Velića koja je urodila plodom i mislim da je ovo za neki daljnji tok sezone jako bitno, za naše glave i naš kolektiv jer je stvarno atmosfera odlična, počevši od našeg prvog čovjeka Velića pa do svih ostalih igrača. Ako ovako budemo skupa mislim da će sezona ići kako želimo. Trebamo ostati mirno na zemlji i nastaviti se boriti. Vjera Velića u nas je pokretač svega.”

Aleksandar Džikić, trener Budućnost VOLI:

”Čestitam Ciboni. Nisu nas iznenadili ničim generalno, imaju tu petorku koja igra široko s Markotom na 4 ili 5 svejedno, on i Novačić. Mi smo to preuzimali ali na kraju nismo jednostavno bili koncentrirani u obrani, s druge strane promašivali smo otvorene šuteve u napadu, i to potpuno otvorene, neforsirane šuteve.”

CIBONA-BUDUĆNOST VOLI  83-77 (15:18, 17:16, 26:23, 25-20)

CIBONA: Bilinovac 3, Uljarević 2, M. Ljubičić 22, Marić 5, Bundović 6, Gilbert 7, Novačić 6, Rozić 4, K. Ljubičić, Slavica, Raley Ross 5, Markota 23.

BUDUĆNOST VOLI: Jackson 13, Šehović S. 5,Clark 13, Barović 2, Clarke 5, Šehović M., Starovlah, Gordić 18, Nikolić Z., Omić 7, Popović 7, Nikolić D 7.

Iduću utakmicu Vukovi igraju 20.12. u Draženovom domu kada će u 11. kolu HT Premijer lige ugostiti Cedevitu s početkom u 20:00 sati.