Košarkaši Cibone u 11. kolu ABA Lige ugostit će drugoplasiranu Budućnost VOLI.

U Draženovom domu Vukovi su uspjeli odnijeti pobjedu protiv njih 8 puta, dok su 7 puta bili poraženi. Budućnost stiže na krilima 5 pobjeda u nizu u ovom natjecanju ali i s gostovanja u Las Palmasu, s kojeg stižu u Zagreb u subotu.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Ponovno smo u dobrom ritmu. Ova pobjeda protiv Krke je bila značajna za nas, to smo potvrdili s Hermesom tako da ulazimo sa dobrim tonusom u susret sa Budućnosti koja je znamo kakva ekipa, euroligaš, o njima ne treba trošiti previše riječi. I tim i struka su na visokom nivou no trebamo gledati sebe i da odigramo tu utakmicu na nekom svom maksimumu tako da se nadam da ćemo biti na visokoj razini a hoće li to biti dovoljno za iznenađenje ili ne to ćemo vidjeti.”

Damir Markota, igrač Cibone:

”Iskoristili smo reprezentativnu stanku, dobro smo trenirali i mislim da smo to pokazali protiv Krke i Hermesa. Puni smo samopouzdanja, zdravi smo. Budućnost je izuzetno dobra momčad, puna kvalitetnih individualaca, i oni su digli samopouzdanje pobjedom protiv CSKA i Barcelone u Euroligi ali dobro, mi se nećemo previše koncentrirati na njih nego misliti na sebe. Ući ćemo hladne glave jer nemamo što izgubiti, oni su tu favoriti, idemo se potući pa što bude. Oni igraju danas protiv Canara, nadamo se da će im biti težak put, da se neće stići odmoriti  i da ih tu možemo iznenaditi . Gušt je igrati takve utakmice.”

Utakmica se igra u KC Dražen Petrović u nedjelju, 16.12. s početkom u 19:00 sati uz izravan prijenos na Areni sport 2, dok se ulaznice počinju prodavati na blagajni 2 sata prije početka susreta.