Košarkaši Cibone poraženi su u još jednom vječnom derbiju od momčadi Zadra 80:98 u 21. kolu HT Premijer lige.

„Čestitke Zadru, zasluženo su pobijedili. Teško je očekivati pobjedu i dobru utakmicu protiv protivnika kakav je Zadar ako se igra bez obrane”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice pomoćni trener Cibone Ivan Tomas koji je zamijenio isključenog Nazora.

” Obrana nije bila na nivou. Primali smo lagane poene što nas je na kraju i ugasilo. Samo smo prvu četvrtinu odigrali zadovoljavajuće”, zaključio je Tomas.

“Zaslužena pobjeda Zadra. Igrali smo bez ikakvog žara. Ovo je slika Cibone ove sezone. Mi ćemo se i dalje boriti, doći ce i lagane utakmice koje ćemo pobijediti. Imamo još dva mjeseca i dok god se igra imamo šanse te stignemo barem kraj sezone odigrati kako treba i izgledati dobro. Moramo se trgnuti i dati svoj maksimum do kraja”, podvukao je Cibonin košarkaš Marko Tomas

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Rozić sa 19 te Tomas i Ćorić sa 15 koševa , dok je goste iz Zadra predvodio Gray sa 27 poena.

“Možemo biti zadovoljni pobjedom. Znamo svi kakve su utakmice između Cibone i Zadra. Cibona je bolja nego što je to prikazala večeras. Znamo da je Žorić MVP Aba lige, a i imaju nekoliko reprezentativaca. Cibona je ipak jaka ekipa koja ima vrijednost i ova pobjeda nas ne smije zavarati”, kazao je trener gostiju Aramis Naglić nakon susreta.

“Večeras smo odigrali jednu jako dobru utakmicu od početka do kraja. Znali smo da nam je najveća opasnost Luka Žorić kojeg smo uspjeli zaustaviti. Iznenađujuće smo visoko pobijedili, odigrali smo odlično u obrani i napadu”, izjavio je igrač Zadra Jakov Vladović.

Sljedeću utakmicu Cibona u 22.kolu HT Premijer lige gostuje kod Alkara. Utakmica je na rasporedu 7. travnja u 19:30 sati.

Cibona – Zadar (21:18, 13:25, 25:34, 20:21)

CIBONA: Jularić, Bilinovac 8, Uljarević 2, Ratkovica 4, Žorić 14,  Ćorić 15, Gilbert, Novačić 3, Rozić 19, Ljubičić, Tomas 15.

Zadar: Bašić, Vladović 15, Ivanov 9, Kraljević 12, Jelenković, Krajina 17, Vuković 8, Brzoja 6, Špralja, Gray 27, Božić 4