Košarkaši Cibone u dramatičnoj završnici slavili su od momčadi Petrol Olimpije u 13. kolu Aba lige rezultatom 80:78.

” Čestitao bih svim akterima večeras, a posebno publici koja je svoju momčad bodrila na jednom korektnom nivou. Uživao sam večeras u ovoj povijesnoj dvorani. Čestitao bih protivniku koji se borio do kraja, a velike čestitke i mojim momcima koji su pokazali karakter i mentalnu čvrstoću u dramatičnim trenucima utakmice,” izjavio je nakon utakmice trener Vukova Ante Nazor.

” Utakmica je bila jako dramatična s dosta rezultatskih obrata. Publika je imala što za vidjeti. Isčupali smo zasluženo ovu pobjedu”, zaključio je Nazor.

” Bila je ovo jedna čudna i teška utakmica s dosta rezultatskih promjena. Pokazali smo timsku igru i karakter pogotovo u trenucima kada smo bili u velikome minusu. Odigrali smo par timskih akcija, vratili se u igru i na kraju ušli u neizvjesnu završnicu koju smo sretno priveli kraju” , podvukao je Cibonin košarkaš Josip Bilinovac.

Najbolji strijelci u redovima Vukova bili su Tomas sa 17 i Žorić sa 15 koševa, dok je Olimpiju predvodio Špan sa 17 poena.

Sljedeću utakmicu Cibona će ugostiti Budućnost u subotu, 30. prosinca u 21 sat.

Petrol Olimpija – CIBONA  (20-20, 15-18, 29-19, 14-23 )

Petrol Olimpija – Kastrati, Barbarić, Radulović 1, Tratnik, Oliver 13, Špan 17, Bubnić, Badžim, Morgen 14, Lorbek 8, Battle 14, Hrovat 11

Cibona: Bilinovac 6, Uljarević 12, Žorić 15, Ćorić, Melvin 6, Gilbert, Novačić 8, Bošnjak 6, Rozić 10, Ljubičić, Gospić, Tomas 17