Košarkaši Cibone stigli su do pobjede u zaostaloj utakmici 9.kola A1 lige protiv Zadra 102:88 (27:25, 24:23, 23:19, 28:21).

Vukovi su slabije otvorili utakmicu pa je Zadar već u prvih 5 minuta susreta imao prednost od 7 koševa razlike. Krajem prve četvrtine Cibosi su se probudili i preokrenuli rezultat te na poluvrijeme otišli s prednošću od +3 ( 51:48).

Odlična igra nastavila se i u drugom dijelu. Cibona većinu vremena nije dala prostora Zadru, iako je u par navrata koncentracija popustila pa su se gosti približili na samo 3 razlike. To ipak nije bilo dovoljna da Zadrani preokrenu rezultat. Najbolju igru Cibosi su pokazali u zadnjoj četvrtini, kada su uz odličan šut i agresivnu obranu, učvrstili svoje vodstvo i stigli do zaslužene pobjede.

U redovima Cibone najefikasniji je bio Šakić s 19 poena i Marinelli s 18; dok je kod gostiju najbolji bio Mazalin s 25 poena.

Trener gostiju Aramis Naglić nakon utakmice: “Bili smo za klasu ispod Cibone. Brine me energija i brzina koje nije bilo niti u napadu niti u obrani. S ovakvom energijom i ispuhanošću ekipe ne možemo puno. Dali smo priliku domaćim dečkima i drago mi je što su je iskoristili, dok od prvotimaca sigurno da očekujem više.”

Trener Vukova Damir Mulaomerović: “Pribojavao sam se pozitivnog šoka uoči njihove promjene trenera. U datim trenucima kad smo obrambeno bili koncentrirani izgledali smo dobro, iako je bilo propadanja i nekoliko situacija gdje smo po par minuta zbog svojih grešaka došli na samo 3 razlike. To je razumljivo u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo i gdje nemamo puno vremena za trening. Raduje me dobra igra Marinellija i Uljarevića koji je odigrao odlično, bez greške. Pohvalio bih sve momke, zasluženo smo pobijedili.”

Igrač Domagoj Bošnjak : “Zadar je odigrao kvalitetnu utakmicu. Nismo bili pravi u obrani što je rezultiralo s puno primljenih koševa, ali ipak smo na kraju zasluženo pobijedili.”

CIBONA: Uljarević 6, Šakić 19, Marinelli 18, Marić, Ćorić 3, Bošnjak 8, Rozić 10, Ljubičić, Sulejmanović 11, Slavica 5, Joksimović 12, Gospić 10

ZADAR: Bašić 11, Vladović 9, Vraneš, Jelenković 7, Krajina 5, Špaleta 2, Brzoja, Marinković 16, Tomas, Barać 13, Mazalin 25