Košarkaši Cibone pobijedili su u A-1 ligi u gostima Alkar s 98:80 (19:22, 24:41, 13:18, 24:17). Bila je ovo druga utakmica Vukova u dva dana gdje su i danas s odličnom igrom upisali još jednu pobjedu.

Domaća momčad je bolje ušla u početak utakmice, napravili su razliku 8:0 u prve tri minute, no trica Šiška u 7. minuti pokrenula je Vukove koji su već do kraja prve četvrtine preokrenuli utakmicu u svoju korist te na odmor odlaze s 20 koševa prednosti.

Vukovi su odlično ušli i u drugu polovicu utakmice. Uz odličnu obranu i šut za tricu, Cibona je samo povećavala svoje vodstvo do kraja zadnje četvrtine. Uz Marinellija i Slavicu  koji su ubacili po 16 koševa, odličnu utakmicu ponovno je odigrao kapetan Marin Rozić koji je dao 14 koševa.

Trener Damir Mulaomerović bio je zadovoljan pristupom i igrom svoje momčadi:

“U nepuna 24 sata igrali smo dvije utakmice. Sinoć smo kasno završili, danas smo bili na putu, tako da ste strane moram biti zadovoljan. Odigrali smo dosta dobro. Nakon druge četrvrtine preuzeli smo potpunu kontrolu nad utakmicom. U zadnje vrijeme dosta dobro igramo, pogotovo obranu, a i pojedini igrači su u izvrsnoj šuterskoj formi. Teško nam je igrati na tri kolosijeka, ali mogu biti zadovoljan učinjenim.”

U ovom tjednu Cibose očekuju još dvije utakmice. U srijedu, 21.prosinca igramo protiv Avellina u Ligi prvaka, dok smo u petak domaćini GKK Šibeniku u Domu sportova.

ALKAR: Johnson 28, Boban, Salzburger, Modrić 3, Dominović 10, Žuljević, Župić, Gaurina 13, Jurela, F.Vučić, H.Vučić 18, K.Vučić 8

CIBONA: Šakić 13, Marinelli 16, Marić, Samac, Ćorić 8, Šiško 6, Bošnjak 5, Rozić 14, Sulejmanović, Slavica 16, Joksimović 7, Žižić 13