Košarkaši Cibone pobijedili su u 6.kolu regionalne ABA lige u gostima kod Olimpije 72:89.

Vukovi su od samoga početka dominirali. Ušli su u utakmicu puno čvršće i agresivnije te su već na poluvremenu imali značajnu prednost koju su potvrdili u drugom poluvremenu.. Maksimalni angažman od samog početak do kraja utakmice rezultirao je još jednom pobjedom Vukova.

U redovima Vukova najbolji su bili Šakić sa 20 i Ante Žižić sa 18 koševa, dok je kod Olimpije najefikasniji bio Mesićek sa 19 koševa.

Današnja pobjeda je bila od velikog značenja za Cibose, razlog je pojasnio Željko Šakić ” Od početka smo imali bolji ritam od njih. Bitno je da smo dobili i da smo se nakon ovotjednog poraza u ligi prvaka vratili na dobar put. Ova pobjeda je posvećena jednom čovjeku, hrvatskoj legendi, velikom Draženu Petroviću. Danas bi imao 52. godine i da je on tu sada s nama sigurno bi bio sretan i zadovoljan.”

Damir Mulaomerović se nadovezao ” Bila je ovo teška utakmica poslije poraza u ligi prvaka. Čestitke igračima koji su bili maksimalno fokusirani. Kontrolirali smo ritam utakmice i bili smo cijelo vrijeme agresivni. Uspjeli smo zaustaviti Jeffersona što je veliki dio posla. Napadački smo odigrali dosta dobro. Ova pobjeda nam daje samopouzdanje za daljnje utakmice koje nas čekaju. Ponosan sam na svoje igrače koji su danas pokazali veliki karakter.”

Sljedeća utakmica je na rasporedu u utorak kada Cibosi gostuju u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa, u 2. kolu košarkaške lige prvaka.