U posljednjem kolu ABA lige Cibona će gostovati u Čačku kod Borca.

Domaćinima je pobjeda potrebna kako bi izbjegli 13. mjesto, koje će pokušati izbjeći i Krka i Split koji se nalaze u istoj situaciji. Cibona je ostanak osigurala pobjedom nad Cedevitom Olimpijom, ali u Čačku želi sezonu u regionalnoj ligi zaključiti pobjedom.

Očekuje nas posljednje kolo i gostovanje kod Borca. Utakmica će biti zahtjevna, oni igraju dobro, dosta su agresivni i igraju energično u oba pravca. Mi moramo također biti energetski na visokom nivou. Utakmica je važna za obje ekipe i nadam se da ćemo biti na visini naših mogućnosti i da ćemo odigrati dobru predstavu. Svaka je utakmica bitna jer moramo pobijediti prvo same sebe pa onda protivnika. Ne postoji ni trening ni utakmica na kojoj nema rezultatskog imperativa. Uvijek je imperativ da igramo dobro, da se pobijedi i da svoj maksimum. – rekao je trener Vladimir Jovanović.

Neugodan je protivnik ispred nas iz razloga što su u zadnje vrijeme u dobrom ritmu što su pokazali protiv Splita u gostima i iz razloga što pokušavaju izbjeći to pretposljednje mjesto na tablici. Mi smo u boljoj poziciji od njih, ali ne putujemo s bijelom zastavicom već ćemo pokušati sve što je potrebno da izvučemo pobjedu. Pobijediti idemo prvenstveno radi sebe jer nije isto završiti sezonu sa 9 ili 10 pobjeda. – zaključio je Darko Planinić.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 16.00 sati. Prijenos utakmice će biti na Areni Sport TV.

#HejaHejaCibosi