Bio je jedan od najvećih košarkaša, sportaša kojeg je Hrvatska, ali i čitav svijet ikada gledao. Čarobnjak na terenu, koji svojim talentom nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Košarku je živio, uvijek je ostavljao srce na terenu, naš košarkaški Mozart, kapetan, Dražen Petrović.

 Karijeru je započeo s 15 godina u Šibenki iz koje je 1984. prešao u Cibonu. S Vukovima je osvojio dva naslova europskog prvaka, Kup pobjednika kupova, jedan naslov jugoslavenskog prvaka, te tri Kupa bivše države. Nakon Cibone slijedila je godina u Realu no svi su znali da je NBA iduća stanica.  Iako je još 1986. bio biran kao 60. izbor drafta od strane Portlanda, nakon toga je otišao u New Jersey, gdje je u sezoni 1992./93. izabran u treću najbolju momčad NBA lige.

 Koliki je trag u svijetu sporta i košarke ostavio govore mnogi igrači koji su igrali uz Dražena. Oni koji ga nisu imali priliku gledati nikada ne ostaju ravnodušni na priče o geniju koji je zauvijek promijenio košarku. Mnogi mladi igrači pronalaze uzor u njegovoj igri i hrabrosti.

 Da je danas s nama slavio bi 52. rođendan.

Kapetane, sretan ti rođendan! Znamo da i dalje pratiš i igraš svaku utakmicu s nama. “Genije će živjeti zauvijek!”

Heja Heja Dražen!