Marko Tomas2 vs Hemofarm 55-57

Cibona sezonu otvara u Vršcu kod Hemofarma!Iako Tomas više nije u Ciboni, sada neki novi "klinci" žele pobjedu!

Po tradiciji prva se utakmica sezone NLB lige igra dan ranije, a ove sezone je otvaraju momčadi Hemofarma i Cibone. Hemofarm je već u punom pogonu jer igrao kvalifikacije Eurolige (poražen od Albe). Nema sumnje da su domaćini već dobro uigrani, a Cibona se i bez obzira na sve, nada uvodnoj pobjedi koja bi puno značila uoči sezone.

“Gostujemo kod momčadi koja nam je dosta slična. Ona je mlada, vrlo talentirana, a igramo na terenu koji je u konkurenciji svih ovih jačih momčadi ipak nešto mirniji. Igrali su posljednjih 15, 20 dana dosta utakmica, kvalifikacije za Euroligu. Na kraju su ispali dosta nespretno od ALBA-e, s tricom u posljednjoj sekundi. Pripremali smo se za njih, gledali video-zapise, ali ne previše jer stalno napominjem – ova je Cibona mlada, nastojati ćemo sve dobiti svojim talentom, kvalitetom, a ne pretjeranim, peterosatnim skautingom.” uoči utakmice je rekao trener Vukova Zdravko Radulović.

“Imamo objektivnih problema, imamo i ozljeđenih igrača, kao što je Jure Lalić, ali kao što imate priliku vidjeti i čuti, o njima ne pričamo. Napravili smo i u pripremama barem 95 % onog što smo trebali. Vjerujem u mladost i kvalitetu ovih igrača, na nama je uvjeriti i navijače u isto.” dodao je Radulović.

Ovogdišnja Cibona je vrlo mlada, Rozić je najstariji igrač sa samo 27 godina. Prosjek momčadi je 22 godine: od iskusnijih i “starijih” igrača tu su samo Marin Rozić (27), Drago Pašalić (26) i Goran Vrbanc (26). Svi su ostali mlađi od 25, a kapetan i dokapetan su “klinci”, Bojan Bogdanović i Leon Radošević.

Utakmica je na rasporedu večeras u 20:15 sati uz prijenos na ArenaSport-u.