Bojan Bogdanovic Cibona 94 – 97 OlympiacosCibona je doživjela i četvrti poraz u TOP16 Eurolige, na isti način kao i prethodna tri puta. Sinoć je u Draženovu domu slavio Olympiacos sa 94:97. Zbog načina kako je njegova momčad izgubila, Perasović je bio razočaran:”Ovo je četvrta utakmica u kojoj smo bili ravnopravni, mogli pobijediti i ostaje opor okus u ustima. Znam da ne doživljavam ovaj poraz na pravi način, s obzirom na to da smo igrali protiv jedne od najboljih momčadi Europe, ali ne mogu si pomoći.

Sinoć je napad bio bolji, ali u obrani se primjećuje lagani pad u odnosu na početak sezone. Marko Tomas je sinoć ubacio 20, ali je nakon utakmice bio frustriran još jednim porazom u izjednačenoj završnici:”Osjetno smo popravili napad od početka sezone, ali počelo je curiti u obrani. Trener nam je na poluvremenu rekao da ne možemo pobijediti u utakmici na sto poena. Igramo protiv boljih od sebe, pa na kraju vjerojatno do izražaja dolazi manjak kvalitete, manjak opcija.

Napadački je Cibona odigrala najbolju i najraznovrsniju utakmicu u sezoni, pogodili su prvih pet šuteva, imali su na početku druge četvrtine +10 (28:18). Grci su uvijek imali rješenje za Vukove, kada je zagustilo ubacivali su Teodosić, Theo, Linas…

S druge strane, Gordon je imao sjajnu napadačku večer (32 koša) ali je i sam nakon utakmice rekao da njegov učinak ne znači ništa kad momčad gubi. Cibona je kontrolirala skok, presingom u posljednje četiri minute stigla na rub pobjede, ali Olympiacos je opet imao rješenje preko Teodosića kojije pogađao izvana kad god je trebalo, Papaloukas hranio loptama koga je trebalo, a Kleiza je bio hladnokrvni egzekutor. Na tom je trojcu posrnula Cibonina obrana.

Navijači su Vukove ispratili pljeskom unatoč porazu jer su svjedočili vrhunskoj utakmici, a da je bilo malo sreće Cibona bi večeras mogla imati barem dvije pobjede na kontu, što zna i trener Perasović:”Olympiacos je bio sretnija i iskusnija momčad.