Marko Tomas je ubacio 23 u porazu na gostovanju Cibone od Olympiacosa

Marko Tomas je ubacio 23 u porazu na gostovanju Cibone od Olympiacosa

Danas u Zagrebu gostuje jedna od najboljih momčadi Europe, što misli i trener Perasović:”Olympiakos je uz Barcelonu najkompletnija europska momčad. Pobijedili su Panathinaikos prošlog vikenda čime su potvrdili supremaciju u Grčkoj i sad im je ova utakmica jako važna jer im možda osigura prvo mjesto u našoj skupini i prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu.

U prvoj utakmici u Ateni Cibona je imala šansu, ali…”U prvoj utakmici smo igrali jako dobro i bili smo im ravnopravni na njihovom parketu. Uz pomoć publike pokušat ćemo ugroziti njihovu pobjedu koju svi očekuju. Ukoliko odigramo dobro, imat ćemo priliku za pobjedu. Igramo protiv momčadi koja nas može dobiti i ako odigramo jako dobro. I od Olympiakosa i od Himkija smo izgubili jer smo im dozvolili dominaciju u napadačkom skoku, ali tu ne prozivam svoje igrače. Nešto od toga je bilo jer ih mi nismo zagradili, a nešto zbog njihovog čistog atleticizma. Napraviš sve po zanatu ali protivnik te preskoči, gurne, potjera pod koš. Mi nemamo te fizikalije. Mi na tome moramo raditi, a to je stvar fizičke snage. U domaćem natjecanju kontroliramo skok, no u Euroligi igraju igrači koje je teško zaustaviti. Ipak, očekujem da ćemo na domaćem terenu bolje na to odgovoriti i nadoknaditi taj hendikep.

Perasović je odgovorio i na pitanje o padu forme Cibosa u zadnje vrijeme:”Teško je stalno držati uzlaznu konstantu. Ne bih rekao da nam je pala forma već da smo fizički pali što je rezultat pet dana putovanja u Pirej i Podgoricu bez treninga. Ali imali smo dva slobodna dana, već smo tjedan dana u Zagrebu i ostajemo još dva tjedna nakon ovog tako da imamo priliku za oporavak.

Trener Perasović može računati na kompletnu momčad osim Vukušića i Rozića, dok kod gostiju neće biti Bourousisa:”On im je važan igrač, ali njegov se nedostatak u takvoj momčadi kao Olympiakos manje osjeti. Nije igrao u prvoj utakmici pa nam je život zagorčao Vujčić. Da je Bourousis bio u sastavu, onda bi Vujo igrao manje. Što se izostanka Vukušića tiče, on bi se mogao pridružiti momčadi do kraja tjedna. Do petka je u toplicama i onda će se priključiti treninzima, no to će ići polako jer je već 20 dana van pogona. Više nama nedostaje Vukušić, jer pod koševima oni imaju Linasa Kleizu, koji je igra drugi najkorisniji igrač Eurolige, drugi po indexu, skokovima i koševima.

U Zagreb večeras dolaze velike zvijezde osim mlade i rastrečane Cibone 🙂 Josh Childress i Linas Kleiza vrijede kao dva Cibonina budžeta, tu su i Baby Shaq Schrtsanitis, Yotam Halperin, Theo Papaloukas, ponajbolji europski play Miloš Teodosić. Ali uz sva ta imena, publika će moći pozdraviti i jednog i ponajboljih stranih igrača Cibone, Scoonie Penn koji je u dresu Cibone ostavio neizbrisiv trag.

Utakmica je na rasporedu u 18:30 sati.