Marko Tomas Khimki CibonaCibona je doživjela poraz u prvom kolu Top16 Eurolige u gostima kod Khmikija 83:70 i to tek u posljednjim trenucima susreta. “Dobro smo igrali 32 minute, ali u posljednjih osam imali smo fizičkih problema i nismo mogli zadržati isti ritam” nakon susreta je izjavio Cibonin trener Velimir Perasović.

Perasović sinoć nije mogao računati na Bagarića, Radošević je bio pod blokadom i nije pružao koliko može a vidjeli smo koliko ovoj momčadi znači kapetan Marin Rozić. U 17. minuti Cibona je imala +10 (22:32) kadadomaćini prelaze na zonu na koju Vukovi nisu dobro reagirali. U razdoblju od 5 minuta, od 32. do 37., Himki radi seriju 18:3 i upisuje pobjedu u prvom kolu TOP16.

Himki ima visoko kvalitetne igrače. Na kraju su imali McCartyja koji je pogađao, Javtokasa koji je skakao i Raula Lopeza koji je vukao kontranapade” zatvorio je pressicu Perasović.

Tomas je ubacio 17, Gordon 13, Bogdanović 12 dok su domaćine predvodili McCarthy i Javtokasa (9 skokova) sa 17 koševa te Jankunas sa 15 poena.