Igrač utakmice - Jamont Gordon vs. Radnicki (92-55) 12 NLB

Igrač utakmice - Jamont Gordon vs. Radnicki (92-55) 12 NLB

Cibona je večeras slavila i deseti put ove sezone u NLB Ligi. Vukovi su sa visokih 92:55 (25:17, 20:19, 26:8, 21:11) svladaili momčadRadničkog u posljednjem susretu 12. kola. U prvom poluvremenu nije sve išlo kako je trener Perasoviž zamislio (na odmor se otišlo pri rezultatu 45:36), da bi u nastavku sa svega pet minuta agresivnije igra u obrani Cibosi otišli na nedostižnih +20 (63:43) u 27. minuti.

Svi igrači koje je Perasović uveo u igru su se upisali među strijelce koje je predvodio Lukša Andrić sa19,dok je Gordon dodao 15. Tomas nije ubacio iz igre, ali je 10 puta bio precizan sa crte za slobodna bacanja i 6 puta je dodao suigračima za koš. Bagarić nije bio ni na klupi zbog problema s ozljedom.

Nakon utakmice Perasović je samo kratko izjavio:”Što se rezultata tiče on je nerealan, još u poluvremenu sam strepio za našu pobjedu. Mučili smo se u prvom dijelu, pogotovo u igri pet-na-pet koju smo teško branili kada su spuštali loptu centrima. U trećoj smo uzeli nekoliko lopti u nizu i oslobodili se grča, ali na poluvremenu sam još uvijek strepio za pobjedu. Oni znaju pobijediti u gostima, znaju igrati košarku i bilo je važno da ih izbacimo iz njihovog ritma. Bagarić nije igrao jer je jutros osjetio bol u nozi, ali trebao bi se vratiti za dva dana.”