Marin Rozić vs Žalgiris - PixsellCibona je večeras svladala direktnog suparnika za TOP16, Žalgiris sa 64:52. Trener Perasović je bio zadovoljan i zbog pobjede i zbog dobre igre u obrani posebno tijekom posljednjih 10 minuta:”Bila je to pobjeda koja nas je držala na životu. Zbog toga je bilo toliko nervoze, nije bilo napadačke lakoće. Princ nam je donio agresivnost koju nismo imali u prve tri četvrtine. Nakon toga je Gordon počeo pritiskati i u posljednjoj smo četvrtini odigrali najbolju obranu. Andrić je odigrao iznimno dobro u obrani, ali treba mu još samopouzdanja.”

Do 25. minute sve je bilo u egalu, da bi tada petorka Vukova s Princom na playu proigrala: napad je krenuo i Cibona serijom 10:0 odlazi na, pokazalo se, nedostižnih 47:38 u 28. minuti. Taj rezultat postavio je večeras vrlo raspoloženi Andrić koji je ukrao loptu Watsonu i nakon toga sam istrčao kontru i zakucao.

Tomas je ubacio 14, Vukušić je dodao 11 te Rozić i Andrić po 10 koševa. Gordon je ubacio 8 uz 6 skokova.Goste je predvodio Mirza Begić s 14 koševa.