velimir_perasovic-fenerbache_top16_rnd3_200809Unatoč činjenici da Cibona danas završava natjecanje u TOP16 Euroligi trener Perasović najavio je da Ciboni večeras neće nedostajati motiva za pobjedu. Nema odmaranja igrača iako u subotu Cibosi dočekuju vodeću momčad NLB Lige Partizan. CSKA je aktualni prvak Europe, dovoljan magnet za sve navijača. U našoj skupini CSKA je osigurao prvo mjesto, Cibona treće i u utakmici neće biti rezultatskog pritiska za bilo koju momčad. Ali…:”Ovo je naša zadnja utakmica u Euroligi, igrat ćemo protiv prvaka Europe i naša je ambicija odigrati dobru utakmicu, pokušati pobijediti i na taj se način oprostiti od naših navijača što se tiče ovog natjecanja. Evidentno je da ne možemo usporediti važnost ove utakmice i one protiv Partizana, no ova je prva po redu. Očekujemo punu dvoranu i dobru atmosferu, sigurno je da nećemo previše kalkulirati, možda jedino u rotacijama, ali želimo dobiti ukoliko je moguće.

Problema sa ozljedama nema, a u rotaciji će više prilike dobiti igrači koji su manje igrali protiv Bosne (Andrić, Troha i Zubčić):”Tijekom cijele sezone ponašali smo se tako da je svaka sljedeća utakmica važna, na taj način pokušavam motivirati igrače, a na kraju je na meni i na stručnom stožeru način na koji ćemo to izbalansirati da neki ne budu previše vremena na parketu. No, od ove utakmice do subote je dovoljno vremena za regeneraciju. Apsurdno je razmišljati na način da sada trebam odmoriti igrače, imat će dovoljno vremena za odmor za sljedeću utakmicu.

Jednino za čime žali Peras, je činjenica da večeras pravo nastupa nema Wrighta kojem bi odlično došlo dodatno uigravanje s momčadi. S druge strane, i trener CSKA Etore Messina i Perasović se slažu da bi večeras dodatni motiv mogao imati “naš” Planinić:”Bit će puna dvorana, dolazi u svoju zemlju, ovdje je nekad igrao… Željet će odigrati dobro, pokazati se pred svojim navijačima, a sigurno će biti i njegovih prijatelja na utakmici.

Što se tiče ulaznica, prodaja ide odlično i očekuje se pun Draženov dom. Navijači se zanimaju i za utakmicu protiv Partizana i najavljuju dolazak iz raznih dijelova Hrvatske (Istra, Rijeka, Slavonija…) tako da ako planirate na utakmicu, požurite!

Ulaznice se mogu kupiti svaki dan od 9:00 do 20:00 sati u fan-shopu u Ciboninom prolazu, a danas se blagajna otvara čak 4 sata prije početka utakmice, u 16:00 sati.

Jordi Bertomeu, direktor Eurolige

Jordi Bertomeu, direktor Eurolige

KK Cibona će danas ugostit i prvog čovjeka Eurolige Jordi Bertomeua koji je u Zagrebu u radnom posjetu i nadamo se da će Bertomeu vidjeti punu dvoranu, glasne navijače Cibone i slavlje Vukova, jer bi bila šteta završiti sezonu porazom.

Nismo zaboravili na našu nagradnu igru, sretnici za večeras su:

  • Goran Klepac
  • Goran Župan
  • Mirela Puškar
  • Branka Horvat
  • Predrag Vlašić