Slavlje nakon pobjede nad Sienom 88:81 u 1. kolu TOP16 Eurolige

U prvom kolu Cibosi su slavili protiv Siene 88:81, vjerujemo da mogu i u gostima...

Cibona sutra igra odlučujuću utakmicu za plasman među 8 momčadi Europe protiv Montepaschia u Sieni. Ako dobije, Cibona sigurno ide dalje:”S obzirom na sastav skupine u Top 16, mogli smo samo sanjati o prilici da u jednoj utakmici odlučujemo o prolazu u četvrtfinale. Sigurno se ne mislimo unaprijed predati, jer se ne ukazuje svakoj generaciji ovakva prilika; pitanje je kad će se ponovo ukazati, i hoće li je uopće biti. Prvi preduvjet za pobjedu jest da odigramo hrabro, muški, i da na taj način pokušamo napraviti iznenađenje. Jer, pobjeda u Sieni bila bi iznenađenje, ne samo za nas, nego i za momčadi koje su jače od nas. Ove sezone su u Sieni poraženi Panathinaikos, Barca, CSKA… Naravno da bi bilo odlično odlučivati o vlastitoj sudbini na svom parketu, ali… Montepaschi u Sieni igra lako i uvjerljivo. Razlika u odnosu na međusobnu utakmicu u Zagrebu je ta što će nam se sa rezultatskog zaostatka biti teže vratiti. Ako uđemo u neizvjesnu završnicu na njima bi se mogao sjetiti povećani pritisak. Nisu navikli igrati guste završnice, utakmice redovito rješavaju prije toga. No, treba doći do takve završnice.

U nedjelju je Montepaschi poražen u gostima kod Fortituda, što mu je prvi poraz u talijanskoj ligi:”Teško je govoriti o nekoj krizi. U Bologni su bili izrazito napadački neraspoloženi, i taj poraz nimalo ne umanjuje njihovu kvalitetu. Bez problema su dolazili do otvorenih šuteva, ali su ih puno promašili. Nisu izgubili filozofiju igre, samo su pali u šuterskom dijelu.

Recept za pobjedu je jednostavan:”Voljeli bi uvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu i nametnuti Montepaschiju dodatni pritisak – tako izgleda vjerojatno najbolji recept za pobjedu u četvrtak. No, treba izdržati do ravnopravne završnice s njima, u stanju su u tri minute napraviti desetak razlike. Njihov način igre je takav da brzo šutiraju u napadu, puno napada traje im kratko, ako se uđe u seriju nekontroliranih šuteva i kontranapada mogu vrlo brzo pobjeći na 15 razlike.

Vukovi se nakon slavlja u Kupu i visoke pobjede u Istanbulu dižu u formi:”U dobrom smo tonusu. Što se tiče uzbuđenja zbog važnosti utakmice, uvijek se osjećaš nekako drugačije, vidiš po ljudima koji te okružuju dozu nestrpljenja da utakmica počne. To su najljepše utakmice za sportaša, pogotovo u situaciji kad nemaš imperativ u smislu da je tragedija ako izgubiš. No, rekao sam, prilika se ukaže jednom i tko zna kad će se ukazati ponovno – mi sad imamo priliku, pitanje je hoće li se to ponoviti dogodine ili za dvije godine, priliku treba iskoristiti kad se pojavi.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak s početkom u 20:45 uz prijenos na HTV2.