Novi član Cibone - Alan Anderson

Sutra Cibonu nakon božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje teško gostovanje kod Zadra u 15. kolu NLB lige. Momčad trenera Perasovića ima problema sa ozljedama i trenutak nije idealan:”Taj je susret jako važan i za jedne i za druge, ali nije definitivan i odlučujući, jer se ima još puno za igrati do kraja natjecanja. Zadar je napadački izuzetno talentirana momčad, koja ima sto poena u rukama, a protiv nas će biti izuzetno motivirani. No, mislim da imamo dovoljno argumenata da se nosimo s njima.”

Peras će moći računati na novog igrača, Alan Anderson je stigao u petak i otišao direktno u dvoranu:”Njegova pomoć u Zadru ne može biti velika, ali to nam je igrač više u rotaciji. Mogu mu pokazati tek dvije napadačke akcije koje je u stanju zapamtiti, i dok je on na parketu igrat ćemo sam to.”
Sjetio se Perasović i Marshalla:”To je velik udarac za nas, Marshall nije bio marginalac, lopta je puno bila u njegovim rukama, a do kazne je bio naš najbolji strijelac. Cilj kazne je postignut, on je protjeran, i više nemamo tog kvalitetnog igrača.”

MVP 7. kola Eurolige

A Rawle Marshall, sada već bivši igrač Cibone, još uvijek je u Zagrebu. Ugodno mu je tu, dobro se snašao i teško se oprašta od bivših suigrača i grada, ali tri mjeseca su predugačak period:”Jako mi je žao što odlazim iz Cibone i Zagreba, ali potpuno razumijem odluku kluba, jer jasno je da im treba igrač, a mene ne mogu čekati tri mjeseca. Osjetio sam u klubu da me žele zadržati, ali je isto tako jasno da nisu mogli tako dugo. U Zagrebu mi je bilo super, no najviše mi je žao što nisam završio posao koji sam počeo, jer Cibona je odlična momčad u kojoj svi znaju što rade. Sada moram tražiti novu momčad, a ponuda mi ne nedostaje, jedna od njih je ona Maccabija iz Tel Aviva” za kraj je zaključio Marshall.

A za dolazak Andersona bitnu ulogu je odigrao play Cibone, Calloway:”Nakon odluke o odlasku iz Triumfa imao sam puno ponuda i iskreno rečeno Cibona je bila na dnu liste. Najmanje sam razmišljao o dolasku u Cibonu, ali onda sam vidio da ovdje igra Calloway, kojeg znam otprije, pa sam ga nazvao i on je ustvari promijenio moja razmišljanja. Earl mi je napričao puno toga lijepog, ali ono što je prelomilo moju odluku su njegove riječi o momčadi koja igra momčadski i u kojoj nema iskakanja, a posebno je lijepih stvari rekao o treneru Perasoviću. Calloway tvrdi da Cibona ima sjajnog trenera, ustvari da je to pravo čudo od trenera. Što se tiče mojih karakteristika, nisam samo šuter, moje igračke karakteristike su raznovrsne i bez obzira na to što znam da je Marshall bio ljubimac navijača, siguran sam da ga mogu zamijenit na pravi način.”

Utakmica je na rasporedu sutra s početkom u 20.00 sati uz prijenos na HTV2.