Odlična priprema trenera Cibone

Trener Perasović

Cibona, nakon osiguranog plasmana u TOP16 Eurolige tri kola prije kraja (Maccabi je pobijedio Avellino i tako osigurao Ciboni plasman među 16), ide na teško gostovanje u Beograd gdje je u nedjelju dočekuje vodeća momčad NLB Lige Partizan (omjer 10:1). Momčad se sprema ka i za svaku utakmicu ove sezone, točno se zna što je cilj:Partizan ima momčad koja radi rezultat i u Europi, tamo sjajan posao radi trener Duško Vujošević. Imaju vrlo agresivnu momčad, ne gube glavu niti kada su u minusu. Za nas bi bilo bolje kad ne bi blo pun Pionir, iako znam da igrači žele igrati pred krcatom dvoranom. Partizan pred svojim Pionirom igra praktički u transu, ali ako smo znali izdržati pritisak 11.000 ljudi u Tel Avivu, znat ćemo se nositi i s Pionirom.

Spreman za Partizan

Iz svlačionice utakmicu je najavio Davor Kus:Znamo kakva će nas tamo dočekati atmosfera, ali je se ne bojimo. Partizan je kvalitetna momčad, s njima se jedino može igrati sa 100% ukoliko želimo povoljan rezultat. Odlično su izbalansirani, nema tu praktički lošeg mjesta. Zato je najvažnije da mi budemo kvalitetni, da nemamo propada u igri, crnih rupa koje nam se znaju događati.

Zanimalo nas je Kusovo viđenje utakmica u NLB ligi bez Marshalla, nedostaje li Rawle na tim utakmicama:Naravno da svaki kvalitetan igrač nedostaje, no priviknuli smo se već na tu situaciju. Mislim da kao momčad imamo dovoljnu širinu da im se možemo i bez njega dostojno suprostaviti. Srećom smo svi ostali bez ozljeda i jedva čekamo da utakmica počne, to su utakmice u kojima ne treba posebna motivacija.