Velimir Perasović

Velimir Perasović

Nakon dvije pobjede u Euroligi, Cibona spremno dočekuje velikog protivnika, što priznaje i trener Perasović:Dolazi nam suparnik nivoa kvalitete s kojim se ove sezone još nismo susreli. Olympiacos je složio momčad koja je u najužem krugu favorita za osvajanje Eurolige. Kombinacija su atleta i znalaca, kakvi su Papaloukas i Vujčić, uz vrhunskog trenera Giannakisa. Igraju momčadski, bez slabe točke u obrani, a u napadu traže igrača u najboljoj poziciji, pa zato i izgledaju dominantno. Mi ćemo učinit sve da dođemo do pobjede koja bi za nas bila ogroman korak prema Top 16. U dobrom smo ritmu, na svom parketu, pred svojom publikom… Grci kažnjavaju svaku grešku, odlično trče u kontre i brzo rade razliku, te moramo držati kontrolu i koncentraciju svih 40 minuta. Svaki naš igrač u svakom trenutku na terenu mora dati svoj maksimum. Ovo je utakmica koju neće odlučiti detalji na kakav ćemo način čuvati kojeg igrača, nego kolektivna stabilnost.

Josh Childress

Josh Childress

Podsjetimo, Olympiacos je tijekom ljeta doveo i Childressa, igrača u najboljim godinama iz NBA Lige, točnije iz Atlanta Hawksa:Nikad nisam vidio igrača koji manje šutira, a bolje nalazi situacije za poentiranje. Svi znaju da u šutu nije najbolji, prilagođavaju se tome, ali on ima nevjerojatnu sposobnost prodora. Uz to ne srlja, i igra vrlo pametno. Mene je oduševio, dok su pokretači cijele momčadi Printezis i Vasilopoulos.

Preas je komentirao i pobjedu nad Zvezdom, nakon koje nije previše slavio:Ne negiram da nam je to bila najbolja utakmica sezone, ali ne bih bio trener kad bih se zadovoljio tim našim izdanjem. Uvijek može bolje i više, a ja smatram da unutar momčadi imamo još rezervi. Recimo, još sam zadovoljniji načinom na koji smo kontrolirali utakmicu protiv Le Mansa. Na gostujućem terenu je teže uspostaviti kontrolu, a mi već godinama imamo problema na gostovanjima.

Olympiacos, Josh Childress & Nikola Vujčić

Olympiacos, Josh Childress & Nikola Vujčić

Kao i već puno puta do sada, u gostujućoj momčadi biti će i Nikola Vujčić:S obzirom na situaciju u skupini, i mi i Cibona smo za sada neporaženi, moglo be se reći da dolazimo igrati derbi i znamo koliko je teško igrati protiv Cibone na njenom terenu. Imamo slične momčadi, s dosta novih igrača i osclilacije su normalne i očekivane. Srećom smo mi u takvoj situaciji ostali bez poraza… Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje. Imamo kvalitetu, imamo igrače, samo nam treba vremena da bi se sve iskristaliziralo.

Što se tiče navijača, pritisak na blagajnu je veći nego protiv Maccabija, stoga ako želite u dvoranu požurite.

A žuriti ne moraju dobitnici naše nagradne igre koje čeka po 2 ulaznice za utakmicu 3. kola Eurolige:

  • Ivica Karić
  • Matej Perković
  • Vladimir Šilović
  • Nenad Vuković
  • Jadranka Smojver Selimovic