Pune tribine Draženovog doma!

Pune tribine Draženovog doma!

Cibona je vratila košarku u Zagreb! Večeras je pred prepunim tribinama pao i veliki Olympiacos sa 85:76 (14:18, 25:10, 28:27, 18:21)! Recept za pobjedu nad najskupljom momčadi u europi svih vremena je jednostavan:odlična obrana, prije svega mislimo na odličnu obranu Rozića i Marshalla na Childressu, NBA zvijezdi.

Cibona je odlično krenula u utakmicu, čvrsto u obrani i pametno u napadu i nakon 6 minuta rezultat je 12:4. Slijedi malo opuštanje i gosti rade seriju 12:2 i na prvi odmor se odlazi pri rezultatu 14:18 za goste. U drugoj dionici kreće i napad Cibone uz već spomeutu čvrstu obranu: veliki gosti ubacili su samo 10 poena u 10 miuta dok su primili 25.

Jared Homan & Nikola Vujčić

Jared Homan & Nikola Vujčić

Homan je ubacio tada 6 koševa (3/3), što je uz Prkačinove i Marshallove koševe bilo dosta za +11. U drugom poluvremenu Cibona odlazi i na +17 (46:29), ali su gosti prejaki i smanjuju rezultat, u trenucim kada su Cibosi zaigrali slabiju obranu. Otvaranje zadnje dionice nije sluitlo na dobro: Oly radi seriju 8:1 i dolazi samo na -5, ali Cibona ponovno počinje igrati u obrani kao i tijekom cijele utakmice, ubacuju u napadu i dolaze do dovoljne prednosti, koju su potvrdili slobodnim bacanjim u posljednjim trenucima susreta. Prkačin je opet bio igrač odluke, Calloway je prbijao goste lakoćom i zabio 15 samo u drugom poluvremenu, Kus je odigrao odličnu partiju na blokadi zbog problema s Ahilovom tetivom, Marshalla nije uspio zaustaviti jedan od boljih obrambenih igrača europe, Homan je uz očekivani učinak u obrani (3 blokade!) večeras i ubacivao, Princ je odlično dirigirao momčadi dok su Kus i Calloway bili na poštedi,

Rozić je zaustavio najskupljeg igrača Europe

Rozić je zaustavio najskupljeg igrača Europe

Rozić je zaustavio Childressa, Troha i Vukušić su bili spremi ubaciti kada su ostali bili blokirani…. Cijela momčad je večeras bila sjajna, uz prave upute sa klupe (Perasović i Mijatović)…

Calloway je ubacio 17 uz 3 odavanja, 4 skoka i 3 ukradene lopte, Marshall 15 (4 skoka, 4 asista), Prkačin je postigao 13, Kus 12, Homan 7 uz 3 blokade.. Goste je predvodili Greer i Bouroussis sa po 14 poena.

Rawle Marshall
Dokazali smo da ne igra novac, nego igrači. Kada dođemo na teren, svi smo isti. I Childress je igrač kao svi mi. Jedino što kod sudaca nemamo isti tretman, ali kažu mi da je to tako u Europi. Moram biti strpljiv, dok i ja ne stvorim ime udarat će me na svakom ulazu.

Davor Kus
Dva i pol sata prije utakmice shvatio sam da ću moći igrati. Liječnička ekipa je odradila odličan posao. Lijepo je pogledati ljestvicu, ali kako smo ušli u pobjedničku seriju, tako možemo ući i u negativan niz. Sve su to nijanse. Bitno je da ostanemo skromni i nastavimo raditi kao do sada.

Nikša Prkačin
Vrhunski smo odigrali obranu i dobro raspodijelili poene. Protiv najozbiljnijeg suparnika odigrali smo možda najbolju utakmicu u sezoni. Odlična su momčad, ali nismo ih se prestrašili. Svaki dan igramo sve bolje, što je i normalno, s obzirom da smo tek dva mjeseca svi na okupu.

Marin Rozić
Zatvorili smo im vanjsku liniju i mislim da je to bio ključ pobjede. Lijepo je bilo večeras igrati za Cibonu. Hvala gledateljima i nadam se da će ih ove pobjede privući da i dalje pune dvoranu.

Nikola Vujčić
Cibona je zaslužila pobjedu, a na ovoj se utakmici vidjelo koliko smo još uvijek neuigrani. U Ciboni se vidi trenerski rukopis Perasovića. Igraju vrlo agresivno u obrani, baš kao što je igrala Tau Ceramica pod istim trenerom.