Košarkaši Cibone u utakmici 22. kola HT Premijer lige svladali su na Baldekinu ekipu Šibenke rezultatom 62-87. Bila je to prva utakmice nakon reprezentativne pauze protiv ozljedama okrnjenog sastava domaćina što je dovelo do desete pobjede Cibosa. Vukovi su također uspjeli rasporediti minutažu te su svi dobili priliku koju su neki i iskoristili.

Najbolji je danas bio Nathan Reuvers (5sk, 3blk) s 15 poena, pratili su ga Amar Gegić (1sk, 1ukr) i Ivan Majcunić (3sk, 2as) koji su dodali po 11, dok je Mateo Drežnjak (2sk, 1as) postigao 10 ubačaja.

Nakon utakmice izjavu je dao trener Gašper Okorn: “Mi smo htjeli nakon ove pauze doci do pobjede i vratiti se ritmu treninga i utakmica. Nismo htjeli se preforsirati da ne dode do ozlijeda te smo podijelili minutažu. Mislim da smo dobro krenuli, hvala Šibenki na koretknoj utakmici.”

Toni Nakić: “Mi smo tek malo prije utakmice saznali da Šibenka neće biti kompletna, žao mi je što je to bio slučaj. Mogla je biti puno zanimljivija utakmica da su bili u punom sastavu, Mi smo odigrali jednu dobru utakmicu za početak ulaska u sve jači ritam utakmica i drago mi je da smo došli do pobjede.”

Iduću utakmicu Cibona igra u nedjelju protiv Borca iz Čačka u 16.30 sati na domaćem terenu. Za tu utakmicu vrijede nove mjere Stožera civilne zaštite te će kapacitet dvorane biti podignut s 20 na 50 posto. 

#HejaHejaCibosi