Košarkaši Cibone u 20. kolu AdmiralBet ABA lige svladali su u Novom Mestu ekipu Krke rezultatom 52-87. Nastavak je to odličnih rezultata Cibosa od dolaska trenera Okorna pod kojim ne znaju za poraz. Bila je ovo već šesta pobjeda u nizu i sada će tražiti i sedmu u nedjelju protiv Vrijednosnica iz Osijeka. Nakon te utakmice Vukovi će čekati ždrijeb polufinala Kupa Krešimira Ćosića koji će se održati 17. veljače dok se sama završnica igra 18. i 19. veljače u Rijeci.

Na terenu su se istaknuli Amar Gegić (9sk, 6as) s 22 poena, Nathan Reuvers (6sk) dodao je 13, dok su Krešimir Radovčić (3sk, 1as, 2ukr), Mateo Drežnjak (2sk, 4as) i Toni Nakić (2sk) postigli po 11 ubačaja.

Trener Gašper Okorn nakon utakmice: “Čestitam ekipi na pobjedi unatoč svemu jer igramo svaka dva dana. Nismo razmišljali o umoru i odlično smo otvorili utakmicu. Kontra nam je funkcionirala odlično i zadovoljan sam pobjedom koja je potpuno zaslužena. Sada se vraćamo u Zagreb gdje se već moramo pripremati za utakmicu u nedjelju.”

Dalibor Damjanović, trener gostiju: “Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Mi smo ušli loše u utakmicu, bilo je puno improvizacije. Pokušali smo sa zonskom obranom da sakrijemo Thomasa jer se tek vratio nakon ozlijede. Cibona je bila odlična u napadačkom skoku i dvala je dosta poena iz drugih napada. Generalno odigrali smo lošu utakmicu i Cibona je to iskoristila.”

#HejaHejaCibosi