Košarkaši Cibone u 13. kolu HT Premijer lige svladali su ekipu Splita rezultatom 82-60. Nakon relativno izjednačenog prvog poluvremena, Vukovi su ubacili u brzinu više i pobjegli Splitu. Ovom pobjedom Cibona je prekinula neugodni niz poraza od Splićana te u dobrom raspoloženju dočekuje Goricu.

Na terenu se istaknuo Amar Gegić (5as, 1ukr) sa 20 poena, kapetan Roko Prkačin (8sk, 2as) dodao je 18, Mateo Drežnjak (4sk, 3as, 2ukr) postigao je 15. Danko Branković (8sk, 2as, 2blk) ubacio je 12 poena, dok treba istaknuti odličnog Lovru Gnjidića koji je imao 7 skokova, 7 asistencija i čak 7 ukradenih lopti uz 7 ubačaja.

Nakon utakmice trener Vladimir Jovanović je izjavio: “Čestitam igračima na pobjedi, mislim da smo bili kvalitetniji i bolje izgledali unatoč dugom putu iz Beograda. Bili smo čvrsti, igrali pametno i koncentrirano. Ovo je samo jedna od utakmica, igra se i liga za prvaka tako da ćemo se još sretati sa Splitom ove sezone.”

Kapetan Roko Prkačin je rekao: “Ova pobjeda nam puno znači, kao što vidite ne skidamo osmijeh s lica. Lagali bi kada bi rekli da nam prekid niza protiv Splita ne znači puno, ali sada se moramo koncentrirati na utakmice pred nama. U petak Gorica, i u nedjelju Budućnost, moramo dati sve od sebe i nadati se pozitivnim rezultatima.”

#HejaHejaCibosi