Poznato je kako su u sportu naziv, grb i dres kluba najveća „svetinja“. Upravo je to poštovanje i njegovanje tradicije na umu imala Cibona pri osmišljavanju dresova za novu sportsku sezonu.

Naime, povodom 75. godišnjice kluba Cibona je u novu sezonu odlučila ući retro izdanjem klupskih dresova za svoje utakmice u HT Premijer ligi. Vodstvo Kluba željelo je svoje navijače i simpatizere podsjetiti na najbolja razdoblja kluba te time učinila još jedan konkretan korak prema vraćanju Cibone tamo gdje pripada, na sami vrh! Dres je izrađen u dvije tradicionalne boje – plavoj za domaće i bijeloj za gostujuće utakmice kluba u nacionalnom prvenstvu.

Igrači nisu skrivali oduševljenje dizajnom novoga dresa! Kažu kako im je iznimna i iskrena čast nositi dres sličan onome koji su nosile legende kluba.

Roko Prkačin: Dresovi su prekrasni, drago mi je da se klub odlučio za to retro izdanje jer ipak Cibona slavi 75. godišnjicu. Kroz sve te godine legende su nosile taj dres i sada mi imamo slične te će biti još veći ponos i čast igrati u njemu.

Danko Branković: Što se tiče dresa meni je bitno da je udoban, a to svakako je, dizajn je sam po sebi jako dobar i dobra je fora što igramo u „old school“ opremi. Boja je ona izvorna, ajmo reći baš ta Cibona plava, dok je druga garnitura klasična zagrebačka bijela. Jedva čekam utakmicu s Alkarom da obučem taj dres s uspomenama na sjajna vremena.

Osim u nacionalnom prvenstvu Cibona ove sezone nastavlja svoje natjecanje i u regionalnoj ABA Ligi. Dres, domaći i gostujući, za nastupe u ABA Ligi, Cibona će predstaviti idućega tjedna ususret prvoj utakmici u Baru.

 

#HejaHejaCibosi