U nadoknadi zaostale utakmice 23. kola ABA lige košarkaši Cibone su u Draženovom domu uspjeli prirediti još jednu fantastičnu utakmicu i pobijediti favoriziranu Cedevitu Olimpiju rezultatom 93-83.

Cibona je u utakmicu ušla dominantno, diktirala je ritam i do kraja prve četvrtine šutirala trice 5/7, dvije su pogodili Nakić i Radovčić, a jednu Novačić i ukupan je šut bio na 60% za rezultat 24-19. U drugoj je četvrtini Cibona povećala tu prednost do najviših 30-19, kad se u igru vratila Cedevita i okrenula rezultat do velikog odmora (24-19). Sve do posljednje 3 minute gledali smo rezultatsku klackalicu, no u najbitnijim trenucima Cibosi su izgledali fenomenalno i u pravoj drami uzeli pobjedu.

Junak utakmice bio je Darko Planinić koji je ubacio 24 poena (6sk, 3 as, šut 10/13). Osim njega odlične role su odigrali Ivan Novačić koji je ubacio 20 poena, Krešimir Radovčić je postigao 14 i podijelio 8 asistencija, Lovro Gnjidić je ponovno pokazao svoje bravure, kapetan Prkačin i Nakić su vukli kad je trebalo, statistika piše jednu tricu Marića koju je pogodio baš u posljednjim minutama susreta. Kad se sve zbroji, timska pobjeda i sjajna predstava Vukova. Zanimljiv je podatak da su slobodna bacanja gađali sa stopostotnim učinkom 22/22!

Ovom pobjedom je prije posljednjeg kola osiguran ostanak u ligi. Jedan od onih koji su najviše vjerovali da se može skinuti skalp Cedeviti bio je trener Jovanović.

Vladimir Jovanović:

Čestitam igračima na velikoj i zasluženoj pobjedi. Znali smo koliko nam ovo znači. Oni su izašli motivirani i koncentrirani, sa stavom i na kraju su zaslužili pobijediti. Zaista su oni najzaslužniji za sve. Kao što sam rekao u svlačionici, za nas sezona nije završila, za nas je sezona tek počela. Sutra igramo novu utakmicu i spremamo se za to. Dečki su trenirali jako dobro u posljednja četiri dana i mi kad god imamo priliku trenirati dobro to se vidi i kroz igru. U nekim dijelovima sezone nismo imali vremena za treninge jer su utakmice bile kao na traci. Nadam se da ćemo na ovom nivou biti i kako se sezona bliži svom kraju. Prije svega mislim da je odlučio njihov stav da se ne predaju i što su izašli s uvjerenjem da mogu uzeti još jedan ‘veliki skalp’.

Jurica Golemac:

Čestitke Ciboni na pobjedi. Imali su više energije, bili su fokusirani i na kraju krajeva imali su više vremena za pripremu. Mi smo došli nakon dugog putovanja i utakmice u nedjelju. Nisu nam išle na ruku te četiri utakmice u deset dana na gostovanju. Ekipa je imala dobru energiju, ali fokus nije bio dobar. Nemam što zamjeriti momcima, borili su se i dali sve od sebe. Bitna je utakmica i nije lako izgubiti, ali to je tako kad dođeš u jednu utakmicu koja odlučuje hoćeš li biti među četiri ili ne. Ne mogu sezonu staviti u jednu utakmicu. Sa ekipom i ritmom kojeg smo imali ne mogu biti nezadovoljan s tim što smo napravili i ja sam ponosan na momke i jedna utakmica neće promijeniti moj stav.

CIBONA – CEDEVITA OLIMPIJA 93-83 (24-19, 17-24, 19-17, 33-23)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

#HejaHejaCibosi