Cibona je u nadoknadi zaostale utakmice 31. kola HT Premijer lige u Draženovom domu izgubila od Zadra rezultatom 80-78.

Košarkaši Cibone su bolje otvorili utakmicu i ubrzo stigli do vodstva od 11 razlike. Zadar je počeo kreirati preokret tek četiri minute prije kraja kada je napravio seriju 10-0 (72-70). Kod izjednačenog rezultata 24 sekunde prije kraja (78-78) Drežnjak je napravio prekršaj na Mavri koji je zabio oba bacanja. Imala je Cibona dovoljno vremena za puni napad, Gnjidić je 2 sekunde prije kraja dodao Radovčiću koji s četiri metra nije bio precizan.

Roko Prkačin je s 18 poena (6sk, 3as) bio najefikasniji kod Cibone, dok je goste predvodio Dominik Mavra sa 16 poena (4sk, 4as).

Prije podbacivanja održana je minuta šutnje za gospodina Jolu Petrovića.

Vladimir Jovanović:

Čestitam ekipi Zadra na pobjedi. Oni su u drugom poluvremenu bili s većom energijom i većom koncentracijom. Mi smo tu kontrolirali utakmicu skoro do kraja i onda pali. Vidjelo se kod mojih igrača da jednostavno nismo bili ekipa kao prije toga. Napravili smo neke greške u selekciji i izboru šuteva, neke otvorene šuteve nažalost promašili. Danas smo bili i jako loši s linije slobodnih bacanja, promašili smo ih osam što je na ovakvu utakmicu puno. Nemam im što zamjeriti, ušli su u utakmicu jako i motivirano i dokle god smo bili na tom energetskom nivou bili smo dobri, kad smo u tom segmentu posustali nismo mogli izdržati do kraja. Na kraju je eto možda i sreća odlučila da zadnji šut ne uđe, prije toga smo imali tricu da prelomimo utakmicu, nismo je pogodili. Idemo dalje, imamo još jednu utakmicu domaćeg prvenstva i pokušat ćemo onda biti pravi u playoffu.

Roko Prkačin:

Dobro smo otvorili utakmicu i sa energijom i sa svime. Išao nas je šut. U drugom poluvremenu kad smo smanjili malo ritam počeli smo i promašivati, smanjivala se razlika. Imali smo taj zadnji šut, da smo ga zabili izašli bi kao pobjednici, ali glavu gore. Imamo još Alkar u subotu i idemo se revanširati Zadru u finalu.

Veljko Mršić:

Čestitam momcima i ponosan sam na njih. Treća utakmica protiv jakog protivnika u 4 dana. Imati snage i ne odustajati cijelu utakmicu protiv jedne dobre Cibone koja je stvarno u formi u zadnje vrijeme i čestitam im na rezultatima koje su napravili u posljednje vrijeme. Dečki nisu odustajali, dizali smo se i na kraju zasluženo pobijedili.

Dominik Mavra:

Ne znam zašto, ali ovo mi je jedna od najdražih pobjeda ove sezone. Ušli smo sporo, kao rezultatski nam nije bitna utakmica, ali derbi je i nismo smjeli pustiti da ode utakmica tek tako. Na kraju mi je baš drago i mislim da smo pokazali karakter koji smo pokazali u svim najbitnijim utakmicama ove sezone.

CIBONA – ZADAR 78-80 (28-19, 18-19, 13-17, 19-25)

KOMPLETNA STATISTIKA

Posljednje kolo regularnog dijela HT Premijer lige Cibona igra u Draženovom domu u subotu u 17.00 sati kada će ugostiti Alkar.

#HejaHejaCibosi