Vukovi su u 26. kolu HT Premijer lige u Draženovom domu bez puno muke svladali Adria Oil Škrljevo rezultatom 101-68.

Cibona je susret otvorila serijom 10-0 preko Prkačina, Nakića i Radovčića i tom silinom nastavila kroz cijelu utakmicu. Već je na poluvremenu pitanje pobjednika bilo riješeno kad su Vukovi vodili sa 31 poen razlike (57-26). Do kraja utakmice strateg Cibosa je priliku dao svima, a u strijelce se upisao cijeli roster.

Za današnju utakmicu je bio spreman Damir Markota koji je zabio 12 poena (3sk, 1as), pratili su ga Radovčić (5sk, 9 as) i Prkačin (5sk, 2as) s po 11 poena, a trojac Planinić (3sk), Marić (2sk, 1 as) i Novačić (3sk, 3as) je zabio po 10 poena.

Vladimir Jovanović:

Odigrali smo dobru natjecateljsku utakmicu, posebice u prvom poluvremenu. Ozbiljno smo shvatili protivnika, ušli u utakmicu na način na koji i trebamo. Na kraju je već prvo poluvrijeme odlučilo pobjednika što nam je dalo priliku da neke igrače i odmorimo, podijelimo minute. Igramo kao da nam je ovo prva i najbitnija utakmica, na taj način razmišljamo i tako se spremamo. Na kraju zaslužena naša pobjeda. Nemamo puno vremena za odmor, već se sutra krećemo pripremati za sljedeću utakmicu.

Igor Marić:

Iako smo u jednom jakom tempu, danas smo odradili  odličan posao. S pristupom možemo biti zadovoljni, imamo kvalitetu, bolja smo ekipa i pokazali smo to na terenu. Šveđo se vratio i ozljede koje su nas mučile, nadam se da će konačno zacijeliti. Pripremamo se za iduću utakmicu. Ovo nam treba biti nit vodilja kako trebamo igrati i kakav pristup treba biti.

Damir Rajković:

Ušli smo nikako u utakmicu, bilo je negledljivo s naše strane, bez agresije, bez ičega. Prvo poluvrijeme smo primili 56 poena, to je bilo grozno. Utakmicu više nismo mogli ni gledati ni voditi i samo smo čekali kraj. Što je tu je, idemo dalje.

Ivan Vrgoč:

Kako smo ušli u utakmicu, tako smo i završili. Jedna grozna utakmica za nas. Sretno protivniku dalje. 

CIBONA – ADRIA OIL ŠKRLJEVO 101-68 ( 33-15, 24-11, 24-31, 20-11)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

Cibona se okreće sljedećoj utakmici. U petak je očekuje abaligaška utakmica u Draženovom domu sa Cedevitom Olimpijom.

FOTO: Domagoj Vranar

#HejaHejaCibosi