U 19. kolu HT Premijer lige Cibona je u Jazinama pobijedila Sonik Puntamiku rezultatom 89-68.

U prvom dijelu Puntamičani su pružali dobar otpor i na odmor otišli sa prednošću (46-41). Početkom drugog dijela Cibona se odvojila serijom 15:0 i domaćine ostavila bez poena gotovo pet i pol minuta, a tijekom te treće dionice su ubacili čak 6 trica i slomili obranu Sonika. Prednost koju su stekli domaćin više nije stizao i utakmicu su mogli mirno i rutinirano privesti kraju.

Kod Cibone je najistaknutiji bio Toni Nakić koji je i treću utakmicu zaredom nakon samoizolacije bio ‘dvoznamenkasti’ sa 19 poena (4s, 4a).

Nakon oporavka od ozljede lista zaigrao je i Josip Bilinovac koji je u svom povratku zabio 8 poena (2s, 2a).

Ivan Velić:

U najavi smo rekli da ćemo to biti teška utakmica jer je Sonik ozbiljna ekipa i nezgodna kad igra kući. U prvom poluvremenu nismo bili pravi, trebalo nam je vremena da posložimo obranu gdje je ‘curilo’ na pick igri. U drugom poluvremenu smo to poboljšali i podigli nivo agresivnosti, a to je rezultiralo uvjerljivom pobjedom. Dva različita poluvremena, ali na kraju sam zadovoljan.

Damir Markota:

Sonik je pokazao ove godine da je ozbiljna ekipa, pogotovo na domaćem terenu. Mi smo od početka igrali s istom snagom i energijom, a oni su fizički pali. Nisu trenirali zadnja 2-3 dana zbog nekih uvjeta. Dobili smo jedno od težih gostovanja u domaćem prvenstvu, pobjeda je tu i to je najvažnije od svega.

Hrvoje Vlašić:

Nakon mekšeg ulaska u utakmicu smo se posložili i bilo je dobro. Međutim, mi ne možemo zadržati taj ritam, male rotacije ispod koša su nam glavni problem. U otvaranju poluvremena nismo imali ni dobru kreaciju, što nije pratio ni skok u napadu, Cibona je to iskontrirala i stvorila prednost koju je rutinski održavala. Kvalitetniji su puno. Čestitam Ciboni na pobjedu i mojim momcima na zalaganju.

Jakov Vladović:

Zaslužena pobjeda Cibone. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme gdje smo im uspjeli parirati. Na kraju je presudila njihova kvaliteta i širina klupe. Možemo biti zadovoljni s nekih 25-30 minuta utakmice.

SONIK PUNTAMIKA -CIBONA 68-89 (23-21, 23-10, 12-30, 10-18)

KOMPLETNA STATISTIKA

#HejaHejaCibosi