U nadoknadi 7. kola HT Premijer lige Cibona je u ”Mavrincima” pobijedila Škrljevo rezultatom 93-65.

Utakmica je počela minutom šutnje za sve pogođene razornim potresom koji je najviše zahvatio Sisačko-moslavačku županiju.

Na Filipu Bundoviću se nije dalo primjetiti da je proteklu noć zajedno sa Damirom Markotom proveo u Petrinji pomažući stradalom stanovništvu pa je tako bio najefikasniji igrač sa 20 poena, 5 skokova i 2 ukradene lopte. Sljedeći po broju poena bio je Toni Nakić sa 18 poena, a kapetan Roko Prkačin je, sada već tradicionalno u domaćoj ligi, ostvario double-double učinak sa 16 poena i čak 13 skokova.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitke igračima, pogotovo na drugom poluvremenu gdje smo stisli obranu i na kraju uvjerljivo pobijedili. Praktički smo igrali s 8 igrača jer se Marić ozljedio na zadnjem treningu.  Igrači koji su igrali su odradili dobar posao. Jedino s čime ne mogu biti zadovoljan je preveliki broj napadačkih skokova kod domaćina i previše promašenih slobodnih bacanja. Bilo je teško igrati zbog cijele situacije i svega što je zadesilo Hrvatsku. Većina igrača nije ni spavala zbog potresa zadnja 2-3 dana. Mislima smo cijelo vrijeme s tim ljudima i nismo fokusirani. No evo, igrati se mora i idemo dalje.

Filip Bundović, igrač Cibone:

Pomagali smo vojsci do šest ujutro. Spavao sam četiri sata, ručao i krenuo s ekipom na utakmicu. Pogodila me nesreća ovih ljudi. Prije godinu dana smo imali humanitarnu utakmicu baš za stanovništvo s tog područja i zato znamo koliko je tamo siromaštva i baš se njima sad ovo dogodi. Nastojali smo usprkos svemu odigrati najbolje što možemo. Pišemo pobjedu i okrećemo se utakmici s Borcem.

ADRIA OIL ŠKRLJEVO – CIBONA 65-93 ( 20-23, 21-22, 13-23, 11-25)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

FOTO: KK Cibona

#HejaHejaCibosi