U 8. kolu HT Premijer lige Cibona je došla do lagane pobjede nad Sonik Puntamikom rezultatom 108-77.

Utakmica je rezultatski bila riješena već u prvom poluvremenu (56-26), a Cibona ju je rutinski i privela kraju. Trener Velić je rasporedio minutažu na sve igrače, osim Josipa Bilinovca koji je pošteđen zbog malih problema s leđima.

U redovima Cibone bilo je šest ‘dvoznamenkastih’ igrača. Mateo Drežnjak je prednjačio sa 23 poena, 6 skokova i 5 asista. Krešimir Radovčić je bio na sto posto realizacije šuta (7-7) sa 18 poena, 3 asista i 2 ukradene lopte, Roko Prkačin već standardno dobar u HT Premijer ligi sa 17 poena, 8 skokova, 2 asista i 3 ukradene lopte. Minutažu je opravdao i mladi Lovro Gnjidić koji je za 22 minute provedene na parketu postigao 13 poena uz 4 skoka, 2 asista i 3 ukradene lopte, a listu ‘dvoznamenkastih’ zakružili su iskusni Ivan Novačić sa 11 poena, 3 skoka i 3 asista i Toni Nakić sa 10 poena i i 5 skokova.

Ivan Velić, trener Cibone:

Cilj je ispunjen, dobili smo utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, prvenstveno obrambeno. Primili smo 26 poena. U drugom smo malo pali s tim pritiskom, no dobro. Nije to bila realna slika Sonika jer su došli bez Rašića i Šarlije. Najvažnije je da smo ostvarili pobjedu i da imamo vremena spremiti se za Split. Bilinovac nije igrao jer je imao malih problema sa leđima, ali su zato ostali igrači odradili što treba.

Krešimir Radovčić, igrač Cibone:

Odradili smo sve što smo se dogovorili. Sad se okrećemo Splitu, trebamo se dobro pripremiti za tu utakmicu.

Bio si na 100% danas…

Kako je utakmica tekla otvarale su mi se situacije.  Moja realizacija nije bitna, bitno je da smo dobili utakmicu. Rekao sam i kad sam dolazio ovdje da će nam sve biti plod timske igre!

Stipe Kuliš, pomoćni trener Sonik Puntamike:

Nismo dobro ušli u utakmicu. Od starta se nismo krenuli nadigravati i tražiti prilike. Protivnik je ušao u dobar ritam i iskažnjavao nas. Kasnije smo se bolje posložili, nešto smo malo izbalansirali utakmicu, ali smo si u prvom poluvremenu otvorili put ka ovakvom porazu.

Jakov Vladović, igrač Sonik Puntamike:

Rezultat govori dovoljno o utakmici. Nismo igrali dugo zbog korone, ozljedio nam se i Šarlija koji je naš prvi centar. Zakazali smo u pristupu, trebali smo se malo jače ‘potući’ pa ovakav rezultat ne bi izgledao tako loše. Zaslužena pobjeda Cibone. Igramo u nedjelju protiv Gorice i trebamo se pripremiti za to.

CIBONA – SONIK PUNTAMIKA 108-77 (27-15, 29-11, 21-24, 31-27)

KOMPLETNA STATISTIKA

#HejaHejaCibosi