Na današnji dan odigrala se treća utakmica finalne serije za prvaka Hrvatske u sezoni 2018./2019.

Finalna serija se preselila u prepuni Dom sportova.

Vukovi su u ovoj trećoj utakmici pokazali kako vrhunsko izdanje u prve dvije utakmice definitivno nije bilo slučajno i kako ih će ih sada biti jako teško zaustaviti.

Ciboninim redovima junak utakmice je još jednom bio Damir Markota sa 23 poena, 8 skokova i 5 asista, a na koncu je ispraćen na klupu uz gromoglasne ovacije publike koje mu je vikala:

”MVP, MVP…”

Uz ‘Šveđu’, istakao se i Filip Bundović sa 16 poena i tri trice.

Nakon vodstva od 2-0 Vukovi su i dalje tražili mir, međutim, osjetilo se u ekipi kako će Cedevitu iz ovog ‘naleta’ moći izvući samo čudo.

Prvu utakmicu smo odigrali dobro, drugu bolje, treću još bolje. Bez obzira što smo igrali u Domu sportova, pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Bila je to zrela utakmica i nakon nje sam znao da smo u takvoj formi da bi prvenstvo osvojili i da se igra na sedam pobjeda, prisjeća se trener Ivan Velić.

A ovako je trener Velić govorio nakon same utakmice:

”Kad odigrate 3 ovakve utakmice u seriji a ova sljedeća je uvijek bolja od one prethodne, to je za trenera uvijek zadovoljstvo. Kad smo stvarno pomislili da ne možemo bolje, večeras smo pokazali da ipak možemo još jedan korak više. Odigrali smo vrhunsku utakmicu na gostujućem terenu. Nemamo puno oružja, ali iz ovog što imamo- gađamo precizno! Odnos prema dresu Cibone je jednostavno…ponosan sam na ove dečke kako god ova serija završila!”

Miran i staložen bio je miljenik publike, Damir Markota:

Mislim da je bila dobra utakmica, pobijedili smo i ne bi se vraćao na ovu utakmicu sada. Vodimo 3-0, to ništa ne znači, oni su i dalje favoriti i ne smijemo se ni sekundu opustiti. Za 48 sati je nova utakmica, trebamo se odmoriti i vidimo se opet u četvrtak. Meni je i dalje 0-0 u glavi!

Nakon 2 domaće pobjede bio je to prvi test na gostujućem terenu, a od trenutka kad smo izašli na parket vidjeli smo da je cijela dvorana naša. Svi su bili u plavom. Publika je dodatno ‘podgrijala’ atmosferu koju smo imali u ekipi i tad je bio pravi užitak igrati. Znali smo da nam više nitko ništa ne može, osjećali smo se moćno, prisjetio se i Filip Bundović.

#hejahejacibosi