Skupština ABA liga j.t.d.  koja je održana 27. svibnja 2020. putem video poziva detaljno je analizirala situaciju u vezi s pandemijom COVID-19 i prihvatila niz odluka koje će u ovom osjetljivom trenutku za sport i sve ostale aspekte života osigurati daljnji razvoj natjecanja.

Nakon analize svih mogućih opcija, Skupština je donijela odluku o poništavanju preostalih sezona ABA lige 2019/20, ABA 2 lige i U19 ABA lige. Iako su imali ogromnu želju i razmotrili sve mogućnosti da se sezona završi na terenu, klubovi ABA lige su zaključili da je zdravlje igrača, navijača, članova trenerskog struke i svih ostalih koji su dio organizacije utakmica, najvažnije.

Borac i Split

Skupština je odlučila da sezona 2019./20. završi bez prvaka u svim svojim natjecanjima. U isto vrijeme, ABA liga j.t.d. Skupština je zaključila da je u ovom trenutku potrebno svu energiju usmjeriti u organizaciju sezone 2020/21 koja će, imajući u vidu specifičnu situaciju, donijeti izuzetno ogromne izazove. S ciljem daljnjeg jačanja konkurencije, ABA liga j.t.d. Skupština je odlučila da se ABA liga proširi na 14 klubova. Osim 12 klubova koji su sudjelovali u ABA ligi u sezoni 2019/20 (Budućnost Voli, Cedevita Olimpija, Cibona, Crvena zvezda mts, FMP, Igokea, Koper Primorska, Krka, Mega Bemax, Mornar, Partizan NIS, Zadar ), Skupština je odlučila dodijeliti dvije pozivnice  za sezonu 2020/21 i to Borcu i Splitu.

Skupština je odlučila da će ABA ligu 2 u sezoni 2020/21 činiti 12 klubova, na temelju rezultata na državnim prvenstvima. Svih šest zemalja ABA lige (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Slovenija) dat će dva predstavnika. U slučaju da se neki klubovi iz pojedinih zemalja ne prijave za sezonu 2020/21 ABA League 2, prazna mjesta popunit će se dodjeljivanjem pozivnica.

Više na: https://bit.ly/3d5hplc

#hejahejacibosi