Na današnji dan odigrala se druga utakmica finalne serije za prvaka Hrvatske u sezoni 2018./2019.

Cibona je u Draženovom domu pobijedila Cedevitu drugi put u 3 dana, za prednost od 2-0 u seriji.

Sjajno otvaranje utakmice imao je Marko Ljubičić sa 13 poena u prvih 6 minuta koji se kasnije pokazao i kao najbolji igrač sa 18 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Zajedno s njim, junaci ove pobjede bili su Fran Pilepić i Damir Markota sa po 17 poena, a ‘Šveđo’ je dodao i 5 skokova.

Ono po čemu se ta utakmica pamti je i povratak navijača ‘pod Toranj’. Kada je Fran Pilepić zabio svoj posljednji koš minutu i pol prije kraja utakmice, dvoranom se zaorila poznata ‘kako je dobro vidjeti te opet‘…

Psihološka priprema

Nakon te velike pobjede u prvoj utakmici i vodstva 1:0, imali smo samo jednu jedinu opciju, a to je da igrače mentalno stabiliziramo i psihološki pripremimo za tu drugu utakmicu. U 2 dana odigrati 2 jako zahtjevne utakmice s takvim protivnikom je izrazito teško tako da smo radili samo na psihološkom momentu, razgovoru s igračima. Promjene nekih taktičkih varijanti ili mogućnost iznenađenja od strane Cedevite po tom pitanju je bila vrlo mala, jednostavno za to nemate vremena. Tako je i nama što se tiče taktike sve ostalo isto, ali smo radili na psihološkoj pripremi, pogotovo znajući da puno naših igrača nije bilo u mogućnosti prije igrati takve utakmice i boriti se za trofeje. Bilo je i onih koji su to prošli pa smo imali i tu neku sigurnost da možemo ponoviti jednu tako dobru utakmicu. Hvala Bogu to se i dogodilo. Mi smo drugu utakmicu odigrali čak i bolje nego prvu, sigurnije smo je priveli kraju i rezultatski, kaže trener Ivan Velić.

Ljubičić, Pilepić i Markota

Jako je dobra to utakmica bila. Uz Markotu koji je bio jako dobar u cijeloj seriji, odlično su odigrali Marko Ljubičić i Fran Pilepić. Napravili smo sjajan posao i poveli sa 2-0. Pokazali smo Cedeviti da smo spremni ‘ukrasti’ titulu nakon svih tih godina tijekom kojih smo bili bez titule. Igrači nisu smjeli osjetiti i mi smo i dalje išli s tom pričom u javnosti kako je Cedevita i dalje veliki favorit. Zato smo istog trenutka kad je završila utakmica maksimalno pokušali spustiti tenzije i smanjiti slavlje tako da su igrači bili svjesni da smo napravili veliki korak, ali da smo daleko od gotove stvari. Samim izjavama su bili zreli, spustili su loptu na zemlju, naglašava Velić.

Ovako je nakon utakmice govorio Marko Ljubičić:

”Ono što Velić inzistira tokom cijele sezone mislim da smo napravili i u ovoj drugoj utakmici. Dobro je što imamo 3 dana do sljedeće utakmice da se odmorimo i sumiramo utiske. Istaknuo bi da moramo zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se sljedećoj na njihovom terenu.”

A ovako na tu utakmicu Marko gleda sada:

Ova je utakmica definitivno bila prekretnica za naše osvajanje titule. Nakon nje smo znali da ćemo biti prvaci! Osjetila se ta energija u momčadi i znali smo da će nas teško moći zaustaviti nakon ovog. Šalili smo se tada kako smo ‘eksirali’ Cedevitu (smijeh).

Obje utakmice su pokazale da možemo igrati s Cedevitom i to na način na koji i oni igraju, na veći broj poena. Tako smo u prvoj utakmici bili na 88, u drugoj na 90 poena. Obje smo pobijedili s kvalitetnom obranom i dobrim napadom što pokazuje i taj broj poena koji smo postigli, podvukao je trener Velić.

#hejahejacibosi