U 21. kolu ABA lige Cibona je u fantastičnoj šuterskoj večeri pobijedila Igokeu ubacivši čak 17 trica za konačni rezultat 97-84.

Vukovi su odigrali napadački sjajnu utakmicu. Pogodili su 17 trica iz 31 pokušaja što je visokih 54.8 % i time izjednačili ovosezonski rekord u ABA ligi po broju postignutih trica u jednoj utakmici. Prije njih, Mornaru je to pošlo za rukom dva puta. Također, Cibona je igrala sa 11 igrača, a čak su devetorica postigla po barem jednu tricu na susretu!

Cibonu su predvodili Matic Rebec sa 16 poena, 5 asistencija i 3 skoka. 16 je ubacio i Ivan Novačić koji je tome dodao 4 skoka. Svojih je 20 minuta na parketu iskoristio i Roko Prkačin koji je postigao 15 poena, a pamtit će se i dvije njegove sjajne akcije.

Ivan Velić, trener Cibone:

U Kopru smo izgubili utakmicu u zadnjoj sekundi preko cijelog terena i nije bilo lako čekati ovu utakmicu. To je jako pogodilo ekipu, međutim, radili smo dosta na psihološkoj pripremi i znali smo da će Igokea igrati na tu kartu da nam pušta šut za tri poena. Otvorili smo utakmicu dobro, poticaj nam je dao Rebec sa 2-3 jako teške trice, dobili smo na sigurnosti. Kroz cijeli susret smo imali jako dobar postotak za 3 poena. Mislim da smo zasluženo dobili ovu jako bitnu utakmicu za nas jer bi s porazom teško mogli parirati Partizanu iduće kolo, a i postojala bi varijanta da ulazimo u kvalifikacije, a to je uvijek teško.

Dragan Bajić, trener Igokee:

“Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Kako smo krenuli u sezonu, jako loše, tako smo i završili sezonu. Upozoravao sam kroz treninge da neće biti lako, međutim, nisam uspio. Mnogo toga mi se ne sviđa u mom timu, mnogo je nezadovoljstva, mnogo taštine i to nije dobra stvar. Nedopustivo je da igrači imaju ovakve uvjete, a da imaju ovakav odnos prema igri. Pojedinci su se postavili iznad tima. Nadam se da će sve dobro završiti po nas. Što se tiče utakmice, puno dekoncentracije u obrani. Teško je pobijediti bilo koji tim koji da 17 trica, ali nedopustivo je da Cibona napravi deset skokova u napadu i da da 17 poena iz drugog posjeda.”

IGOKEA – CIBONA 84-97 (27-23, 21-33, 19-24, 17-17)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

FOTO: KK Igokea

#hejahejacibosi