U 19. kolu HT Premijer lige Cibona je teže od očekivanog pobijedila Sonik Puntamiku u Jazinama rezultatom 85-81.

U redovima Vukova odličnu utakmicu odigrali su Shane Gibson sa 20 poena i Ivan Novačić koji je ubacio 19.

Ivan Velić, trener Cibone:

 Bez pravog pristupa ovo po nas i nije mogla biti dobra utakmica. Upozoravao sam svoje igrače kako je ovo teško gostovanje i kako imamo posla sa igračima ratničkog karaktera koji uvijek igraju do kraja i koji uvijek žele pobijediti. Mlako i bez energije, ali smo se nekako izvukli i jedino što je vrijedna spomena su osvojeni bodovi.

Šime Kraljević, trener Sonik Puntamike:

U pripremi utakmice fokus je bio na zaustavljanju Cibonine tranzicije i uvesti ih u sporiji ritam. Mislim da smo u velikoj mjeri u tom naumu i uspjeli, ali nam je u konačnici nedostajalo sreće. Možemo žaliti za propuštenom prilikom jer s ovom bi se pobjedom svakako doveli u komotnu situaciju. Međutim, iz ovog poraza možemo izvući pouku kako smo ravnopravni sa svima kad idemo do naših krajnjih mogućnosti.

Ivan Novačić, igrač Cibone:

Došli smo nekako prazni na ovu utakmicu, iako je bio cilj da uhvatimo što bolji ritam pred Kup. Moram priznati da nismo ozbiljno shvatili protivnika, mi jednostavno nemamo toliku kvalitetu da sebi priuštimo luksuz kako će pobjeda doći sama od sebe.

Tomislav Cvitković, igrač Sonik Puntamike:

 Nismo bili favoriti danas, ali pokazali smo jednu zavidnu borbenost i način kako ubuduće trebamo igrati. Presudilo je njihovo iskustvo.

SONIK PUNTAMIKA – CIBONA 81-85 (21-19, 14-17, 25-22, 21-27)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

Košarkaši Cibone se sutra vraćaju u Zadar jer u srijedu počinje Kup Krešimir Ćosić kojeg otvaraju sa Šibenkom u 13.00 sati.

FOTO: Šime Zelić