U 14. kolu ABA lige Cibona je u Beogradu izgubila od FMP-a rezultatom 88-79.

Cibona je prvo poluvrijeme bila uvjerljiva, probudio se i Matic Rebec baš protiv svog bivšeg kluba i na odmor se otišlo sa 9 poena prednosti (35-44). Dobro su Cibosi otvorili i drugo poluvrijeme i u 23. minuti je na semaforu pisalo 37-52. Nakon toga se dogodio totalni kolaps, Jeremić je započeo preokret s tricom da bi nakon toga Reath vezao 12 poena i u 27. minuti donio prednost srpskoj ekipi (56-55). Tračak nade polovicom zadnje četvrtine donio je Roko Badžim sa dvije vezane trice, no domaćin je ponovno uspostavio kontrolu ritma i sačuvao rezultat.

Kod Vukova najefikasniji je bio Matic Rebec sa 19 poena, a 15 je dodao Roko Badžim.

Ivan Velić, trener Cibone:

Večeras smo imali 2 lica. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, imali smo kontrolu ritma i kažnjavali smo ekipu FMP-a kako smo se i dogovorili. Oko 23. minute smo se izgasili, nismo odgovorili na agresiju domaćina i oni su ušli u seriju laganih poena, a mi smo loše napadali. Tu su se vratili u utakmicu. Na kraju smo jednostavno pali i s energijom jer nam je rotacija sužena zbog nekih ozljeda i bolesti igrača, ali ne tražim tu nikakav alibi. Na +15 smo trebali pametnije odigrati, promijeniti ritam i zaključati utakmicu. Dozvolili smo im otvoren teren i oni su to iskažnjavali. Čestitam domaćinu na pobjedi.

Nakon utakmice s Cedevitom ste izjavili da vam nije problem ni ako ispadnete iz lige ukoliko igrate dobro. Danas ste prvo poluvrijeme igrali više nego dobro pa ste nakon toga pali?

To sam rekao iz jednog drugog razloga, jer ne smijem otvoreno reći neke stvari jer bi dobio ‘po džepu’. Znate na što sam mislio u tom trenutku. Ne znam baš bi li se neke situacije sudile u Podgorici, Zadru, Beogradu, kao što se nama sudi u Zagrebu. Ne bih to više htio komentirati.

Vladimir Jovanović, trener FMP-a:

Čestitam momcima na pobjedi. Nije nam bilo lako pripremiti ovu utakmicu. Pokazali smo da imamo karakter i da se ne predajemo. Iz nekih dobrih obrana smo došli do otvorenih šuteva. Moramo analizirati prvo poluvrijeme da vidimo u čemu je bio problem. 

FMP – CIBONA 88-79 (20-18, 15-26, 29-14, 24-21)

FMP – CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

KONFERENCIJA ZA MEDIJE NAKON UTAKMICE

Košarkaši Cibone sada se vraćaju u Zagreb. Imat će jedan dan odmora, a onda u ponedjeljak, 06.01. u 18.00 sati u Draženovom domu igraju utakmicu HT Premijer lige s Dubravom.

#hejahejacibosi

FOTO: KK FMP