U 4. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Split rezultatom 96-66.

Najbolji u redovima Vukova bio je 16-godišnji Roko Prkačin sa postignutim 21 poenom, 14 je dodao Marko Ramljak, a po 11 su ubacili Roberto Kovač i Filip Bundović.

Ivan Velić, trener Cibone:

Reakcija je bila onakva kakva i treba biti od ekipe koja ima karakter. Još ne osjećam ekipu, međutim, pokazali su se večeras nakon tog sinoćnjeg poraza koji im je baš teško pao. Digli su se na pravi način i ta mi je reakcija bitna, a ne pobjeda kao pobjeda. Druga stvar, unutar 6 dana odigrati 4 utakmice nije lako ni za mnogo jače ekipe. I s te strane mogu biti zadovoljan. Nisam trebao puno ni motivirati ekipu s obzirom da su gosti najavili da idu na pobjedu tako da sam ih i tu malo ulovio i ‘napalio’, tako da je reakcija bila prava. Vidi se da je to ipak HT Premijer liga, a vidjeli ste jučer kad igrate s ozbiljnijim timom, ozbiljnijeg skautinga, da to drugačije izgleda. Mi nemamo toliko jak tim da se možemo nositi sa svima u ABA ligi ali imamo dovoljno jak tim da ostvarimo ciljeve u HT Premijer ligi koji su pred nama. Nadam se da ćemo se u ovih 5-6 dana oporaviti, zaliječiti sitne ozljede i biti spremni za Zadar.

Čista znatiželja- 2 time outa potkraj prvog poluvremena na +23, to je bilo razdoblje kada ste mogli otići i na +30. S čime ste bili nezadovoljni da ste ih tražili?

Nisam bio nezadovoljan nego sam tražio od igrača da odradimo maksimalno fokusirano tu zadnju minutu. Tražio sam 2 duga napada i jednostavno smo trenirali situacije. To sam mogao napraviti i zadnje 2 minute ali nisam htio da ne bi bilo priča da omalovažavam goste. Imao sam i na kraju 2 time outa i iz tog ih razloga nisam htio koristiti. Ova prva 2 bila su u službi toga.

Roko Prkačin, igrač Cibone:

Nakon jučerašnjeg poraza koji nam nije lako pao mislim da smo super odreagirali i napravili sve kako treba. Čestitke ekipi Splita na dobroj utakmici. Nastavit ćemo i dalje raditi kako smo i radili.

21 koš, lani si Osijeku zabio 24, to je od najviše postignutih seniorskih koševa. Je li ih bilo još u seniorskoj košarci preko 20?

Ne bih htio isticati te jedne utakmice. Ako ćemo nešto isticati onda neka to napravimo kada odradim jednu cijelu sezonu u kontinuitetu. Jedna utakmica ne znači ništa ni meni ni nikome. Ako nastavim ovako onda to možemo istaći.

Danas si se osjećao dobro u seniorskoj košarci, nisi osjećao neki deficit u snazi, brzini?

Možda ima neki deficit, priznat ću da ih nekad ima ali dajem sve od sebe da ‘poravnam’ to.

Kako ti je bilo igrati protiv Perasovića na ovoj razini?

Drago mi je da smo se sreli na ovoj razini. Mislim da je stvarno dobro odreagirao danas.

Ante Grgurević, trener Splita:

Izuzetno me je sram jer ovo nije način na koji se predstavlja ovaj klub. Prvenstveno mene kao trenera, da ne bi bilo da svaljujem sve na igrače. Neću vam objašnjavati, nemojte se naljutiti jer se svako moje objašnjenje može shvatiti kao isprika. Za ovo večeras nema isprike. Jako loše i sramotno. Život naravno ide dalje, utakmice nas čekaju i tu samo oni jaki u glavi opstaju. Već nas čeka teško gostovanje u Tuzli i idemo iz utakmice u utakmicu. Kad Ciboni dopustiš da se razigra to se više ne stiže. Statistiku nisam ni pogledao jer je ovo nešto što nije mjerljivo statistički. To je pristup, čvrstina, odlučnost, samopouzdanje. Sve te stvari koje determiniraju sportaše. Tu smo podbacili svi zajedno. 

Pretpostavka ove utakmice je da ste vi ti koji ste trebali imati više energije zbog utakmice koju je Cibona imala jučer?

Tako je. Možda se može u jednu ruku shvatiti da nam to postane i opterećenje, ali stvarno bolje da se ne opravdavam. Da smo igrali jutros utakmicu- ovako se ne igra. Prvenstveno je pogreška moja pa onda redom svih nas.

Toni Perković, igrač Splita:

Već druga utakmica za redom da stvarno loše otvaramo. U ABA 2 smo se uspjeli izvući u drugom poluvremenu, tu je bila i publika, igrali smo doma, a Cibona je jednostavno kvalitetna ekipa koja kad jednom krene neće ti dozvoliti da se tako lako vratiš. Htio bih se ispričati navijačima što smo već drugi put ovako krenuli. Kao da se nismo pojavili na utakmici.

Kako si se ti snašao na Gripama?

Stvarno je sve super. Odlično su me prihvatili u ekipi. Život je dolje vrhunski.

CIBONA-SPLIT 96-66 (22:10, 27:14, 20:21, 27:21)

CIBONA-SPLIT KOMPLETNA STATISTIKA

Košarkaši Cibone sada imaju nekoliko dana odmora od utakmica, a sljedeći je izazov u petak, 25.10. kada u okviru 4. kola ABA lige gostuju u Zadru.

#hejahejacibosi