U 3. kolu ABA lige Cibona je izgubila od FMP-a rezultatom  63-81.

Najefikasniji u redovima Vukova bio je Ivan Novačić, a po 8 su dodali Mate Vucić i Filip Bundović.

Ivan Velić, trener Cibone:

FMP je zasluženo dobio. Vidi se njihova uigranost i kvaliteta, način na koji žele igrati. Jednostavno su čekali svoj trenutak i kad smo mi pali s koncentracijom i idejom iskažnjavali su nas i prelomili utakmicu. Nismo izgledali dobro, nismo izgledali iskusno, nismo izgledali pametno i svi ovi statistički podaci govore o tome da nismo bili unutra. Shvatili smo utakmicu kao previše važnu što ne volim. 

Je li vaš dojam da je FMP i bolji od ove prve dvije ekipe s koje ste igrali?

Dapače, ništa oni nisu lošiji ni od Olimpije ni od Mornara. Nismo mi izgubili 15-20 razlike od neke ekipe koja je lošija od nas, izgubili smo od ekipe koja je kvalitetnija od nas. Ne tražim alibi, to je moje mišljenje i to je normalno kad imate jednu ekipu 4 godine skupa, kad mladi igrači rastu onda vidite to što ste vidjeli.

Vladimir Jovanović, trener FMP-a:

Čestitam mojim momcima na pobjedi i dobrom startu sezone. Znali smo da neće biti lako igrati jer je Cibona upisala 2 poraza. Mislim da smo ušli previše nervozno. Kako je utakmica odmicala mislim da smo pronašli igru koja nas je krasila do sada i na kraju zasluženo pobijedili.

Je li ovo najjači FMP u zadnjih nekoliko sezona?

Zadovoljan sam kako smo krenuli. Za razliku od prošle sezone imamo igrače s klupe koji mogu ući i unijeti nešto pozitivno. Je li najjači to vam ne mogu odgovoriti.

CIBONA-FMP 63-81 (16:16, 14:17, 21:24, 12:24)

CIBONA-FMP KOMPLETNA STATISTIKA

Cibona nastavlja s utakmicama već sutra jer u okviru 4. kola HT Premijer lige u KC Dražen Petrović stiže Split u 17.00 sati.