U 3. kolu HT Premijer lige Cibona je nakon 11 godina gostovala u Dubravi i u lijepoj atmosferi pune Sportske dvorane Dubrava slavila rezultatom 113-78.

Cibona je bila predvođena 16- godišnjim Rokom Prkačinom koji je postigao 19 koševa, 6 skokova i 3 blokade, Shane Gibson je dodao 18 poena, a Filip Bundović 14.

Ivan Velić, trener Cibone:

Dubravu respektiram u svakom smislu, ne samo košarkaškom. Toliko je toga dala svima nama, čisti respekt prema Dubravi. Vidi se veliki entuzijazam trenera i direktora kluba koji mogu biti primjer za sve ostale. Na pravi način vode klub i poželio bi im da od Dubrave naprave pravog premijerligaša. Što se tiče utakmice, znao sam da će domaćin biti motiviran. Ozbiljno smo ih shvatili i kontrolirali ritam i rezultat utakmice. 

Ramljak je bolestan?

Ima nekih malih zdravstvenih problema pa smo ga poštedili. Vucića smo samo rastrčali s obzirom na minute koje je imao protiv Olimpije. Nekima smo dali više, nekima smo dozirali minutažu. Nadam se da ćemo biti fizički dobri u petak. Teško je igrati ovoliki ritam utakmica i biti stalno fokusiran. Zasad to dobro izdržavamo i nadam se da ćemo u dobrom fizičkom stanju biti još dug period.

Hoće li u petak igrati Katić?

Mislim da neće biti nikakvih problema da on zaigra tako da ćemo ga sigurno koristiti.

Filip Bundović, igrač Cibone:

Dubrava je dosta dobro otvorila utakmicu. Pogodili su te neke otvorene šuteve i stvarno su pružili dobar otpor. Kako je utakmica odmicala pokazali smo bolju kvalitetu i zasluženo slavili.

Utakmica je poslužila i kao trening za ono što vas čeka u petak i subotu?

Da, čeka nas prvo jako bitna utakmica protiv FMP-a. Najbitnije je da je atmosfera u momčadi dobra.

Jesi li potpuno fit sad?

Mislim da idem ka tome. Imao sam tu ozljedu od mjesec dana i mislim da ću se dizati iz utakmice u utakmicu.

Darko Krunić, trener Dubrave Furnir:

Zahvalio bi se treneru Veliću na lijepim riječima i čestitao na pobjedi. Zahvalio bi se i publici koja je napunila dvoranu. Što se tiče utakmice, iole pametan trener i igrač će nešto naučiti iz ovakve utakmice. Igrači se dogovora definitivno nisu držali. Kad se Cibona poslije razigrala to je bilo teško braniti. 

Petar Perić, kapetan Dubrave Furnir:

Dobar početak. Atmosfera pune dvorane nas je nosila. Kasnije smo počeli solirati, nismo se pridržavali trenerovih zadataka i završilo je kako je završilo.

DUBRAVA FURNIR- CIBONA 78-113 (19-24, 13-35, 31-30, 15-24)

DUBRAVA FURNIR – CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

Za Vukove slijedi abaligaška utakmica s FMP-om koja se igra u petak u 18.00 sati u KC Dražen Petrović.