U 21. kolu ABA Lige košarkaši Cibone pobjedili su Krku rezultatom 99-71.

Kapetan Marin Rozić bio je najefikasniji Vuk sa 16 poena čime je postao rekorder ABA Lige po broju postignutih poena ( zajedno s Nebojšom Joksimovićem)  sa 2740 poena u 355 utakmica!

U sjajnoj izvedbi čak se šest Cibosa upisalo sa dvoznamenkastim brojem poena i to izuzev kapetana- Bundović sa 13, Ljubičić M. i Marić sa 12, Gilbert s 11 i Ljubičić K. sa 10 poena.

Ovom je pobjedom Cibona zasjela na šestu poziciju ABA Lige.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Sigurno da sam zadovoljan kako smo igrali, pogotovo drugo poluvrijeme. To je bio takav uragan da je bila milina za gledati, od kontrole skoka, agresivnosti, obrambenih rotacija…baš onako momački. Ja imam ovu ”pješadiju” u ekipi a ona gdje nagazi ovako tu trava ne raste. To su me učili još moji vojnici u ratu da bitke dobiva pješadija a oni su večeras to i pokazali- da su pravi momci, pravi karakteri i dobili  smo još jednu bitku. Ovo je velika pobjeda za nas i za Klub i mislim da je ovo u zadnje 4 sezone najbolje mjesto što se tiče plasmana- 6. mjesto a tu nećemo stati jer kako je u teoriji bilo da se borimo za ostanak tako je isto sad u teoriji mogućnost da pobjedom nad Budućnosti zasjednemo na petu poziciju u zadnjem kolu. Uglavnom, jako dobra utakmica, mi imamo ovaj tjedan 4 utakmice gdje ćemo igrati sa Goricom, Zabokom i Budućnosti i mislim da smo spremni i mentalno i fizički i momci će to izdržati.”

Simon Petrov, trener Krke:

”Zaslužena pobjeda Cibone. Mi smo igrali solidno prvo poluvrijeme a onda se raspali u drugom i nemam više što da kažem. Ne znam zašto je došlo do raspada. Prvo smo poluvrijeme bili spremni i igrali neku pametnu košarku a u drugom kao da nismo došli na teren.”

CIBONA-KRKA 99-71 (18-22, 19-22,36-13, 26-14)

CIBONA: Bilinovac 7, Ljubičić M. 12, Rogić 2, Marić 12, Bundović 13, Gilbert 11, Novačić 5, Prkačin 2, Rozić 16, Ljubičić K. 10, Pilepić, Markota 9.

KRKA: Marinelli 5, Škedelj 3, Bratož 2, Stipaničev, Cinac 5, Đapa 11, Fifolt 9, Balažič, Jošilo 10, Lalić 6, Lapornik 6, Mavra 14.

Iduću utakmicu Cibosi igraju u ponedjeljak, 11.03. kada u 16. kolu HT Premijer lige dočekuju Goricu s početkom u 18.00 sati.