U 21. kolu ABA Lige u Draženov dom stiže slovenska Krka.

Statistika kaže da je u Zagrebu Cibona slavila 8 puta  u međusobnim ogledima, Krka 3 a u prvom dijelu sezone Slovenci su ”pali” i u svojoj dvorani rezultatom 90:100 tako da im Vukovi zasigurno nisu nimalo lagan protivnik obzirom da su u grčevitoj borbi za ostanak.

Također, pobjedom protiv Mege Cibosima su se otvorila vrata da sezonu u ABA Ligi zaključe na šestoj a možda i petoj poziciji, što će pokušati i ostvariti.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Smatram da je nekorektno prema ekipi Krke da je svi otpočetka sezone ”izbacuju” u ABA 2 Ligu jer je to ekipa koja ima ozbiljan kvalitet a i veći budžet nego što imamo mi. Oni su u zadnjih 5 utakmica podigli svoj nivo igre tako da su dobili Cedevitu, Zadar u Zadru i nesretno izgubili od Igokee tako da i to pokazuje njihov kvalitet. Imaju masu pod košem a imaju i jako dobru vanjsku liniju. S povratkom Jošila i dolaskom Mavre praktički imaju 4 igrača koja mogu igrati s loptom-  Mavra, Bratož, Marinelli i Lapornik. Dosta sam ih nahvalio, međutim, igrali smo doma i sa jačim timovima i uspjeli smo ih poraziti tako da očekujem da moji igrači budu fokusirani na igru 40 minuta i da pokušamo doći do još jedne vrijedne pobjede za nas. Bit će teško no vjerujem u njih i to da možemo doći do pobjede i uhvatiti neke pozicije koje nam nisu predviđali- da budemo u gornjem dijelu tablice a pobjedom protiv Krke možemo biti na šestoj poziciji tako da idemo ka tom cilju.”

Igor Marić, igrač Cibone:

”Krka u zadnjih par utakmica igra jako dobro i u dobroj su formi. U situaciji su u kojoj moraju doći na naš teren i odigrati najbolju utakmicu u sezoni. U drugu ruku mi igramo kući i nakon što smo odigrali kvalitetnu utakmicu protiv Mege trebamo nastaviti u jednakom ritmu i pobjediti na domaćem terenu. Nadam se da će nas doći podržati dosta publike.”

Utakmica se igra u KC Dražen Petrović u subotu, 09.03. s početkom u 21.00 sati i izravnim prijenosom na Areni Sport 1.