U 14. kolu HT Premijer lige Cibona je pobijedila Bosco rezultatom 94-64.

Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj su Vukovi stečenu prednost od 19 poena na poluvremenu samo povećavali do posljednjeg sučevog zvižduka.

Dobra strana utakmice je ta da je pobjeda ostvarena na pogon 2 najmlađa igrača, Krešimira Ljubičića (14 poena, 2 skoka i 1 asist) i Roka Prkačina (14 poena, 11 skokova, 2 asista i 3 ukradene lopte).

Na utakmici nije nastupio Josip Bilinovac a zabrinjavajuća je bol u leđima Damira Markote koja se pojačala za vrijeme utakmice pa tako ostaje upitan za subotnji derbi sa Zadrom.

Ivan Velić, trener Cibone:

Ušli smo dosta ozbiljno u utakmicu i u niti jednom trenutku rezultat nije dolazio u pitanje. Iskoristili smo priliku da pružimo priliku i igračima koji imaju manju minutažu i jako su je dobro iskoristili, prvenstveno Krešimir Ljubičić i Roko Prkačin tako da sam zadovoljan. Čestitam ekipi Bosca na dobroj igri.”

Roko Prkačin, igrač Cibone:

”Utakmicu smo kvalitetno odradili, kako je i dogovoreno. Dobro smo pristupili i stvarno smo igrali 40 minuta najbolje što možemo. Dosta smo i rotirali tako da se nismo puno potrošili.”

Ivica Burić, trener Bosca:

”Ono što smo i očekivali, Cibona je bila apsolutno bolja. Kad su malo promješali i pojačali gas u drugoj odlijepili su se, to su profesionalno držali, vidi se razlika u iskustvu i kvaliteti. Dobra pouka i za nas i naravno čestitke Ciboni.”

KK CIBONA- KK BOSCO 94-64 (21-19, 27-10, 19-22, 27-13)

KK CIBONA: Bilinovac, Ljubičić M. 6, Rogić 6, Marić 10, Bundović 12, Gilbert 6, Novačić 7, Prkačin 14, Rozić 7, Ljubičić K. 14, Pilepić 12, Markota.

KK BOSCO: Jularić, Chavlovich Jr., Tušek, Vidović 7, Šeparović, Babić 7, Palokaj 8, Vucić 9, Tomić, Primorac 11, Puljko 16, Tešija 6.

Iduću utakmicu Vukovi igraju derbi sa Zadrom u subotu, 09.02. u sklopu 19. kola ABA Lige kada gostuju na Višnjiku s početkom u 21.00 sati.