Vukovi se u petak poslijepodne spremaju na put za Zadar na najveći hrvatski derbi.

Međusobne dvoboje Cibone i Zadra krasi činjenica da pobjede uglavnom odnosi domaćinska ekipa a od 16 utakmica u Zadru, Cibona je uspjela slaviti tek 3 puta. No, Višnjik ove sezone i nije ‘neosvojiva tvrđava’ s obzirom da su Nazorovi momci doma uspjeli odnijeti tek dvije pobjede u ABA Ligi ali ih sigurno hrabri i pobjeda iz prvog dijela sezone kad su u Draženovom domu Ciboni nanijeli težak poraz od 66-97.

U rosteru Vukova i dalje je upitan Markota zbog ranijih problema s leđima a upitan je i kapetan Marin Rozić koji iščekuje prinovu u obitelji.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Ekipa Zadra sigurno u ovom trenutku s pojačanjima koje su dobili oko Nove godine- Žorić, Vaughn, Dašić, uz ove ostale igrače,  spada do ove velike četvorke koji su gore na vrhu. Ekipa koja ima snagu i moć, međutim, isto tako ekipa koja je pokazala da puno teže igra kad je favorit. Ako ispoštujemo ove osnovne stvari i ako im rješimo low post igru, tranziciju i uz taj neki pritisak koji je evidentan na Višnjiku, nadam se da uz dobru igru možemo parirati takvom protivniku. Imamo obavezu prema sebi samima i prema navijačima da budemo puno bolji nego smo bili na zadnjoj utakmici u ABA Ligi kad su nas praktički razmontirali na proste faktore. Što se tiče nas, u drugom smo dijelu sezone ostali bez oba stranca i odlučili smo se za taj korak da što više šanse pružimo igračima koji dosad nisu imali veliku ulogu, pritom mislim na Bundovića, Ljubičića K., Gilberta i malog Prku koji su sigurno budućnost Kluba pa je Cibona tako prvi put nakon dugog niza godina u završnici ABA Lige i PH bez stranaca. Na to smo se odlučili i vjerujem da ovi momci koji su tu mogu ostvariti postavljene ciljeve za ovu sezonu. I dalje je upitan Markota a i Roziću bi žena trebala roditi svaki trenutak tako da još moramo vidjeti što ćemo napraviti po tom pitanju.”

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

”Sigurno dosta bitna utakmica i za jednu i drugu ekipu po pitanju borbe za ostanak u ABA Ligi  koja nosi žar igranja u derbiju. Što se tiče Zadra, dosta dobra ekipa, promjenili su roster u odnosu na početak sezone i imaju nekih novih igrača. Morat ćemo odgovoriti s energijom na njihovu tranziciju, dosta traže brzu tranziciju i lake poene i naravno na low post igri smo u deficitu gdje prvenstveno mislim na Žorića i Dašića. U deficitu smo što se tiče visokih igrača u rotaciji ali ostatak ekipe će morati pridonijeti u tom segmentu da pomognemo na low post igri i morat ćemo što više zatvoriti skok da ne pružimo Zadru poene iz drugog napada.”

Utakmica se igra u Krešinom domu u subotu, 09.02. s početkom u 21.00 sati i prijenosom na ARENI SPORT 1.