Susret osmog kola ABA Lige donio je visok poraz košarkaša Cibone i to baš od najljućeg rivala Zadra,rezultatom 66:97.

Zadrani su furiozno krenuli u susret i nakon manje od 5 minuta imali prednost od 15 razlike (19-4) što je ujedno i prednost koju nisu ispuštali do kraja dvoboja.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Mi se nismo pojavili na večerašnjem susretu, bili smo van ritma, van energije, mentalno. Razigrali smo ekipu Zadra u 1. četvrtini i sliku cijele utakmice predstavlja onaj šut Bašića na isteku četvrtine za šut za 3 poena. Oni su nagrađeni za ono što su radili na terenu, gdje su bili puno agresivniji od nas a s druge strane mi smo mislili da će pobjeda doći sama od sebe a tako se ne može ući u utakmicu. Poslije kad smo ušli u neke promjene nije išlo jer smo ih razigrali.

Ante Nazor, trener Zadra:

Dominirali smo od starta. Čestitam svojim momcina na požrtvovnoj borbi. Čestitam svom staffu na dobroj pripremi, jer sam ja mjesec dana tu. Jednostavno smo ušli čvrsto, ušli smo borbeno, koncentrirano, da nam se ne dogodi ono izdanje od prije dva tjedna u domaćem prvenstvu. Bilo je tu nekih trenutaka kojima nisam bio zadovoljan ali išao nam je na ruku loš šuterski dan momčadi Cibone koja je šuterska momčad i anulirali smo taj njihov dobar start.

CIBONA-ZADAR 66-97 (18-33, 17-20, 13-21, 18-23)

CIBONA: Bilinovac 8, Uljarević, M. Ljubičić 8, Marić, Bundović 18, Gilbert 5, Novačić 13, Rozić 7, Slavica , Ross 4, Jefferson 3, Markota.

ZADAR: Bašić 9, Marić 3, Magarity 5, Krajina 16, Vuković 14, Brzoja 12, Špralja 5, Tomas, Little 11, Božić 12, Planinić.

Iduću utakmicu u 9. kolu ABA Lige Cibosi igraju u gostima, 24.11. protiv Mega Bemaxa.