U 8. kolu ABA Lige Cibona će u Draženovom domu ugostiti Zadar.

Nije prošlo ni mjesec dana od posljednjeg sraza kad je Cibona uvjerljivo odnijela pobjedu s 21 razlike. U domaćim utakmicama ABA Lige statistika je na strani Vukova, i to bilježe 11 pobjeda i 5 poraza Pod Tornjem u Ligi.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Dolazi ozbiljan protivnik, doduše, zadnji put smo ih relativno lako dobili u A1 ligi, međutim, ovo je sasvim neka nova i druga priča. Svaka utakmica donosi nešto novo tako da se nadam da ćemo uz dobru igru, na tragu te zadnje utakmice s njima doći do još jedne pobjede u ABA Ligi. Mislim da smo u dobrom ritmu, dobro igramo. Jučer smo relativno lako dobili i Osijek tako da puni samopouzdanja i vjere dočekujemo taj susret. Nadam se da će biti popunjena dvorana i zbog samog derbija i zbog humanitarne akcije u kojoj sudjelujemo, da svi zajedno pomognemo ljudima s područja Gline”

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

”Nadovezao bi se na trenerove riječi. Zadar je jedna iskusna momčad sa dobrim rosterom. Na početku su imali malo lošiji ulazak u sezonu ali dobili su 2 pobjede u ABA Ligi i sigurno će na krilima tih pobjeda doći tražiti  neku svoju šansu. Kao što je trener rekao, u utakmici domaćeg prvenstva smo ih lako dobili ali mislim da se ne treba previše obazirati na prošlost, svaka je utakmica novi izazov i nadam se da ćemo pravim pristupom obraniti domaći teren.  Igramo na svom parketu i ne treba bježati od toga da smo favoriti.”

Utakmica se igra u 18:00 sati u KC Dražen Petrović i humanitarnog je karaktera.

KK Cibona poziva sve navijače da dođu na utakmicu jer sav prihod od prodanih ulaznica ide za humanitarnu inicijativu ‘Ljudi za ljude’ koja pomaže osobama koje žive u strahovito lošim materijalnim uvjetima, mahom s glinskog područja.