U prvom kolu ABA Lige Cibona će gostovati kod Crvene Zvezde u Beogradu. Početak nove sezone i utakmicu najavili su trener Ivan Velić i kapetan Marin Rozić.

 

Ivan Velić, trener: ”Sve bih vas lijepo pozdravio, moram još jednom ponoviti kako mi je drago da sam došao u veliki klub. Nadam se da ćemo kroz sezonu biti dobri, da ćemo ostvariti sve postavljene ciljeve. Prvenstveno da ćemo biti zdravi i kako sezona bude odmicala da ćemo biti sve bolji i bolji. Iz nekih objektivnih razloga sigurno da nismo na nekom optimalnom nivou ali ima vremena da neke stvari popravimo, da neke promjenimo, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Ne mogu obećati nešto spektakularno, ni puno jači rosteri i timovi nisu sigurni da mogu ostvariti ciljeve tako da ćemo vidjeti. Ponavljam, nadam se da ćemo biti zdravi i da ćemo radom doći do nekog optimuma. Koliko je to, u ovom je trenutku vrlo teško reći.”

 

Marin Rozić, kapetan: ”Kreće nova sezona, prvu utakmicu idemo na gostovanje u Beograd. Prije početka ABA Lige evidentno je da 3 kluba strše, kako kvalitetom tako i budžetom. To su Cedevita, Budućnost i Crvena Zvezda. Što se tiče Crvene Zvezde poznato je da oni igraju čvrstu i agresivnu obranu. Mi idemo odigrati najbolje što možemo, bez nekih velikih očekivanja i da vidimo gdje smo mi u odnosu na jednu euroligašku momčad, bez obzira što ne igra Euroligu ove godine.

Utakmica je na rasporedu u petak, 28. rujna u 20:00 sati.