U prvom kolu ABA Lige Cibona je izgubila od Crvene Zvezde rezultatom 78:68.

Vukovi su dobro otvorili utakmicu, Zvezda nije imala rješenje za njihovu igru iz reketa no 1. je četvrtina završila ipak košem razlike za crveno-bijele.

Drugu je četvrtinu Zvezda pak otvorila serijom 10:0 koju je prekinuo fenomenalni Marko Ljubičić povezavši čak 11 poena zaredom. Što god je Marko uputio na koš, to je u pravilu i ulazilo.

Igor Marić s tri uzastopne trice otvara treću četvrtinu i smanjuje na 1 razlike da bi Josip Bilinovac zakucao za prvo vodstvo Cibone nakon prve četvrtine. Cibosi su hrabro riskirali sa šutevima izvana i to im se isplatilo!

Nervozna je igra krasila početak posljednje dionice. Igralo se koš za koš dok Zvezdin play Joe Ragland nije s nekoliko bravura odveo svoju momčad na +10. Tad se ponovno ukazuje Marko Ljubičić i vraća Cibose na +5. Krenuli su na sve ili ništa ali šut je stao i to je bio kraj.

Svakako utakmica koja ohrabruje Cibose za nastavak sezone i pokazuje kako će imati što pokazati u ovom natjecanju.

Ivan Velić, trener Cibone: Zaslužena pobjeda Zvezde. Mi smo s obzirom na sve okolnosti uspjeli koliko toliko parirati ali ta je nemoć pod košem rezultirala time da su nas u drugom poluvremenu iskažnjavali. Svojim igračima nemam što zamjeriti. Uspjeli smo razbiti ritam Zvezde i držati veći dio utakmice u neizvjesnosti.

Milan Tomić, trener Crvene Zvezde: Ispričao bi se navijačima na ovakvoj predstavi. Rekao sam igračima kako budu igrali toliko će ljudi i doći gledati. Nije pitanje rezultata, ja se ne plašim ni poraza od Cibone u Beogradu, no bolje je da se ovo desilo sada nego poslije. Čestitam Ciboni na fenomenalnoj partiji a mi trebamo da još učimo i radimo. Nema lake utakmice. Ne mislim da smo podcijenili Cibonu nego jednostavno nismo odigrali kako smo htjeli. To je pitanje koncentracije. Nisam zadovoljan ni sa čim.

 

CRVENA ZVEZDA: Ragland 22, Čović 6, Perperoglou, Nenadić, Lazić, Faye 12, Baron 5, Dobrić 8, Ristić 4, Simanić, Zirbes 11, Ojo 10.

CIBONA: Bilinovac 3, Uljarević 5, M. Ljubičić 17, Marić 9, Gilbert 6, Novačić 5, Rozić 13, Slavica, Ross 2, Kraljević 6, Markota 2.