Košarkaši Cibone poraženi su u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja od Škrljeva rezultatom 62:61.

Čestitam pobjedniku. Iako je susret došao u izjednačenje, moramo biti pošteni i reći kako je Škrljevo imalo kontrolu tijekom cijele utakmicu, od početka do kraja. Nismo uspjeli naći pravi ritam, tek na kraju utakmice. Sport je pravedan i nagradi bolju momčad, a to je večeras bilo Škrljevo , izjavio je nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

” Vidjelo se to iz njihove veće želje i borbe za svakom loptom, u kontaktu i samom pristupu. Mi se okrećemo trećoj utakmici u Zagrebu, koja će biti teška, kao i svaka protiv Škrljeva ove sezone. Nadam se da ćemo popraviti sve greške iz ove utakmice i dati sve od sebe da pobjedimo”, zaključio je Nazor.

” Ovo je najveća pobjeda Škrljeva ove sezone, ujedno i prva u povijesti protiv Cibone. Ova utakmica je nagrada za naš rad cijele ove sezone. Željeli smo i htjeli, unijeli smo dodatnu energiju i kontrolirali susret većim dijelom utakmice. Iskoristili smo mogućnost koju smo dobili i stigli do pobjede”, izjavio je trener Škrljeva Damir Rajković.

Najbolji strijelci kod Cibone bili su Žorić sa 17 i Novačić sa 12 koševa, dok je Škrljevo predvodio Štemberger sa 18 poena.

Treća odlučujuća utakmica na rasporedu je u srijedu, 9.svibnja u 18 sati u KC Dražen Petrović.

Škrljevo – CIBONA ( 18:12, 15:13, 17:20, 12:16)

Škrljevo: Šarac 12, Štemberger 18 , Jashari, Ušić 2, Barnjak 7, Boban , Hrnjkaš, Perković 6, Konjević 12, Furlan, Janc, Stipčić 5

CIBONA: Bilinovac 4, Uljarević 6, Ratkovica 6, Žorić 17,  Ćorić, Gilbert , Novačić 12, Bošnjak 2, Rozić 10, Ljubičić 4